Artikel Terkini

14 gerai makanan musnah dalam kebakaran

14 gerai makanan musnah dalam kebakaran
14 gerai makanan musnah dalam kebakaran 1

KUALA LUMPUR – Sebanyak 14 buah gerai makanan di Taman Bukit Maluri, di sini, musnah dalam kebakaran malam tadi.

Komander Operasi Kanan Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Kuala Lumpur, Md Fuad Selamat berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan dari orang awam mengenai insiden itu pada jam 8.38 malam.

Tambah beliau, seramai 32 anggota dan lima jentera dari Balai Bomba Penyelamat (BBP) Jinjang, BBP Taman Tun dan BBP Sentul dikerah ke lokasi kebakaran itu.

“Sejurus tiba ke lokasi kejadian itu, pemeriksaan bomba mendapati kebakaran melibatkan 14 buah gerai makanan berkedudukan dua baris yang bertentangan musnah terbakar 100 peratus,” katanya dalam kenyataan.

Menururt Md Fuad, kebakaran berjaya dikawal setelah anggota melakukan penyekatan api daripada merebak ke gerai lain dan kebakaran dipadamkan sepenuhnya pada jam 10.02 malam.

“Pemeriksaan lanjut di dalam bangunan terbakar itu mendapati tiada mangsa yang terlibat dalam insiden itu dan punca yang mengakibatkan itu masih dalam siasatan bomba,” ujarnya. – MalaysiaGazette

14 gerai makanan musnah dalam kebakaran 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo