Artikel Terkini

149 saman JPJ dalam tempoh lima jam

149 saman JPJ dalam tempoh lima jam
149 saman JPJ dalam tempoh lima jam 1

SEBERANG PERAI – Sebanyak 149 notis saman dan teknikal atas pelbagai kesalahan telah dikeluarkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Pulau Pinang dalam satu operasi penguatkuasaan sempena sambutan Krismas, di sini malam kelmarin.

Operasi yang berlangsung selama lima jam bermula pukul 10 malam itu menyasarkan pengguna yang melalui Plaza Tol Jambatan Sultan Abdul Halim Muazzam Shah (JSAHMS) atau lebih dikenali sebagai Jambatan Kedua di Batu Kawan.

Menurut JPJ negeri dalam satu kenyataan di sini, operasi terbabit dijalankan dengan kerjasama Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Pulau Pinang.

“Pelbagai kesalahan dikesan dilakukan oleh pengguna jalan raya sepanjang operasi itu termasuk tidak memiliki lesen memandu, Lesen Kenderaan Motor (LKM) tamat tempoh dan tiada perlindungan insurans.

“Turut dikesan adalah kesalahan menggunakan cermin (kereta) gelap, nombor pendaftaran ‘fancy’, tidak menampal pelekat P selain kesalahan teknikal seperti mengubahsuai ekzos dan lain-lain,” katanya.

Sehubungan itu, JPJ negeri menasihatkan para pengguna jalan raya supaya mematuhi peraturan dan undang- undang semasa memandu.

Pada masa yang sama, mereka turut diingatkan supaya memastikan kenderaan sentiasa berada dalam keadaan baik dan selamat semasa di jalan raya bagi mengelak daripada berlakunya sebarang insiden yang tidak diingini. – KOSMO! ONLINE


149 saman JPJ dalam tempoh lima jam 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo