Infotainment

32 Biji Kek Pisang Terpaksa Dibuang, Zara Zya Menangis,-“Ingat Serbuk Penaik Rupanya Garam..”

32 Biji Kek Pisang Terpaksa Dibuang, Zara Zya Menangis,-“Ingat Serbuk Penaik Rupanya Garam..” 2

Pelakon Zara Zya yang kini mengusahakan perniagaan makanan berupa kek pisang meluahkan rasa kecewa dan sedih apabila hampir 32 biji kek terpaksa dibuang kerana tersilap adunan resipi.

Perkara tersebut dilaporkan telah berlaku pada hari yang khamis lalu apabila Zara menjelaskan bahawa dia telah menyangka garam sebagai tepung serbuk penaik (bicarbonate soda) dan telah memasukkan perasa tersebut dalam resipi kek pisang dengan jumlah yang banyak.

Zara atau nama sebenarnya Zainurul Razia Mohd Zainuddin,36, berkata dia juga turut menangis apabila mengenangkan kejadian itu.

“Menangis saya malam ni..bila garam saya ingatkan bicarbonate soda. Masin semasin-masinnya kek saya malam ini terpaksa buang 32 biji.”

Meskipun begitu, Zara menyifatkan kejadian tersebut sebagai satu kenangan manis buatnya sepanjang melibatkan diri dalam perusahaan makanan.

Ketika meninjau ruangan komen, ramai peminat tampil meninggalkan tips agar Zara tidak lagi tersilap memasukkan bahan ke dalam adunan kek pisang tersebut antaranya seperti melekatkan pelekat dengan nama bahan makanan di atas bekas.

Perkembangan terkini, pelakon drama Monalisa ini memanfaatkan masa terluang sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dengan mengusahakan kek pisang yang dijual pada harga RM10 sebiji.32 Biji Kek Pisang Terpaksa Dibuang, Zara Zya Menangis,-“Ingat Serbuk Penaik Rupanya Garam..” 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo