Artikel Terkini

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah
4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 1

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah. Apabila memasuki bagunan atau kediaman, perkara yang paling kurang diberi perhatian adalah bahagian siling. Walaupun begitu, sebenarnya siling mampu memberi impak yang besar buat sesuatu ruang. Para designers juga sering merujuk kepada siling sebagai ‘dinding ke-5’, ini menunjukkan yang kemasan siling juga adalah sama penting untuk dipertimbangkan semasa proses ubah suai rumah.

PLASTER

Plaster merupakan bahan yang mesra alam, tahan lama dan kuat. Selain itu plaster juga merupakan bahan yang mempunyai pelbagai warna dan tekstur berbeza-beza agar mudah dibentuk dan dipadankan mengikut kesesuaian ruang.

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 2

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 4

PAPAN KAYU

Papan kayu sebagai kemasan siling memang jarang kita lihat di negara ini tetapi bukan bermaksud ia tidak wujud. Kayu dapat menambah karakter kediaman serta merta menjadikan ruang lebih sofistikated dan elegan. Selain itu, siling kayu juga mudah untuk dipasang dan dengan penjagaan yang rapi, ia boleh tahan dalam jangka masa yang lama.

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 6

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 8

CAT
Dengan mnegecat siling putih yang hambar, anda dapat memberikan life baru untuk sesuatu ruang. Cat pada siling haruslah dari jenis yang tahan lama bagi mengelakkan ia mengelupas dan retak. Lapisan perlindungan juga boleh disapu pertahanan yang lebih mantap selain mewujudkan kilauan reflektif.

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 10

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 12 WALLPAPER
Kertas dinding yang ditampal pada siling adalah cara yang kreatif untuk menambah warna dan memberi mood pada mana -mana ruangan dirumah anda. Sebelum anda memasang kertas dinding pada siling yang kosong, pastikan ia betu-betul bersih dan rata. Pastikan anda menyapukan primer khas, dibuat khusus untuk digunakan bersama wallpaper agar kerja-kerja pemasangan berjalan dengan lebih lancar.
4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 14
4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 16

BACA: Dekor Bajet Kediaman PPA1M Berkeluasan 850sqf, Hasilnya Menarik

4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo