Artikel Terkini

Adenia – Setia Warisan Tropika – Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda

Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 2

“Tok, ada tak cadangan rumah teres dua tingkat yang sesuai?” 

Dengan pelbagai pilihan yang menarik untuk dipilih dekat pasaran, memang boleh rambang mata. Setuju? 

Nak cari kediaman landed yang memenuhi citarasa bukan main payah lagi. Tambah lagi untuk yang dah berkeluarga. 

Dah jadi tanggung jawab Tok untuk bekalkan anda dengan pilihan rumah yang terbaik untuk tujuan own-stay (duduk sendiri) dan juga sebagai pelaburan. Anda boleh pilih mengikut kesesuaian strategi yang anda nak guna. 

Dan yang baru Tok jumpa ni, memang sangat menarik kalau anda nak buat sebagai duduk sendiri atau sebagai pelaburan. Jemput baca perkongsian Tok hari ini. 

Projek yang selesa untuk keluarga? 

Projek yang Tok maksudkan adalah Adenia – Setia Warisan Tropika, yang bertapak megah di kawasan Salak Tinggi, Sepang.

Adenia – Setia Warisan Tropika adalah pembangunan signature oleh SP Setia, dan dijangka siap pada 2022. 

Ini adalah komuniti yang berpagar dan terjaga sepenuhnya di mana semua projek adalah rumah teres. Biasanya hanya komuniti dengan rumah mewah (contohnya banglo, semi – D) yang menawarkan konsep dan gaya hidup seperti ini.

Namun di Adenia – Setia Warisan Tropika, anda dapat menikmati komuniti eksklusif dan ciri keselamatan tersebut. Pembeli tidak perlu membayar harga yang lebih tinggi untuk menikmati kemudahan dan ciri ekslusif yang ditawarkan oleh Adenia – Setia Warisan Tropika. Anda boleh beli rumah teres dan rasai pengalaman macam memiliki rumah mewah. 

Pintu masuk ke kediaman Adenia – Setia Warisan Tropika sangat ikonik dengan persekitaran tropika dan pemandangan yang cantik, menjadikan projek ini begitu elegan dan unik. Projek ini dilengkapi dengan 24/7 guardhouse, pengawasan CCTV dan juga rondaan keselamatan sepanjang masa di kawasan sekitar. 

Malah setiap rumah dilengkapi dengan built – in home alarm system yang dihubungkan kepada pasukan keselamatan. Pendek kata keselamatan di sini memang terjamin. Jadi anda tak perlu risau. 

Berapa jenis layout (susun atur) yang ditawarkan di Adenia – Setia Warisan Tropika? 

Projek ini menawarkan 5 jenis pilihan yang anda boleh pilih mengikut citarasa masing – masing. 

#1 : Adenia Standard Home 

Standard Land Size : 22’ x 75’ 

Intermediate unit 

  • Approx. built – up : 2,206 kaki persegi 
  • 4 bilik + 4 bilik air + 1 powder room 

End unit 

  • Approx. built – up : 2,349 kaki persegi 
  • 4 bilik + 4 bilik air + 1 powder room  

Corner lot 

  • Approx. built – up : 2,431 kaki persegi 
  • 4 bilik + 4 bilik air + 1 powder room   
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 17

#2 : Adenia Waterway Home 

Standard Land Size : 22’ x 75’ 

Intermediate unit 

  • Approx. built – up : 2,285 kaki persegi 
  • 3 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 

End unit 

  • Approx. built – up : 2,409 kaki persegi 
  • 3 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 

Corner lot 

  • Approx. built – up : 2,519 kaki persegi 
  • 3 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 4
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 18

#3 : Adenia Waterway Home – Flexi

Standard Land Size : 22’ x 75’ 

Intermediate unit 

  • Approx. built – up : 2,285 kaki persegi 
  • 4 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 

End unit 

  • Approx. built – up : 2,409 kaki persegi 
  • 4 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 

Corner lot 

  • Approx. built – up : 2,519 kaki persegi 
  • 4 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 5
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 19

#4 : Adenia Garden Home 

Standard Land Size : 22’ x 75’ 

Intermediate unit 

  • Approx. built – up : 2,291 kaki persegi 
  • 3 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 

Corner lot 

  • Approx. built – up : 2,525 kaki persegi 
  • 3 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 6
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 20

#5 : Adenia Garden Home – Flexi  

Standard Land Size : 22’ x 75’ 

Intermediate unit 

  • Approx. built – up : 2,291 kaki persegi 
  • 3 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 

Corner lot 

  • Approx. built – up : 2,525kaki persegi 
  • 3 bilik tidur, 4 bilik air + 1 Powder Room 
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 7
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 21

Apa kelebihan yang anda dapat bila tinggal di sini?

  • Persekitaran gated & guarded. Untuk masuk cuma ada single entry point dengan ciri – ciri keselamatan yang ketat. 
  • Platform Smart Community Apps untuk kemudahan booking dan juga pengurusan pelawat. 
  • Clubhouse anda sendiri di linear park 
  • Thematic tropical garden dengan kemudahan playground outdoor yang unik
  • Link houses dengan stail reka bentuk facade semi – d yang unik 
  • Susun atur flexi yang sesuai mengikut gaya hidup anda 
  • Tingkap yang besar bagus untuk cahaya dan pengudaraan natural
  • Berdekatan dengan stesen ERL Salak Tinggi 
  • Jarak memandu yang dekat untuk ke Universiti Xiamen, KLIA, Mitsui Outlet dan bakal ada Horizon Village Outlet.

“Ada kemudahan yang berdekatan ke dengan Adenia – Setia Warisan Tropika ini, Tok?”

Sudah tentu ada!

Antara kemudahan yang tersedia seperti akses mudah ke lebuh raya yang berdekatan: 

  • MEX
  • LDP
  • SKVE, 
  • SILK
  • ELITE
  • Putrajaya – Cyberjaya Expressway 
  • North – South Highway 
  • KLIA Expressway 
  • Jalan Bangi – Dengkil 
  • Jalan Dengkil – Banting 
  • Nilai – KLIA Expressway 
  • Proposed MEX II Highway 

Selain sambungan lebuh raya yang mantap, anda juga ada akses mudah ke Stesen Transit ERL Salak Tinggi yang juga menghubungkan anda terus ke KLIA. 

Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 8

Berdekatan Adenia – Setia Warisan Tropika  juga, terdapat pelbagai institusi pendidikan yang terdiri daripada sekolah rendah, menengah dan juga institusi pendidikan tinggi seperti: 

  • Lim Kok Wing University 
  • UiTM Dengkil 
  • Xiamen University 
  • Nilai University 
  • INTI International University 
  • Epsom College 
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 10

Untuk aktiviti berhibur di hujung minggu pula atau membeli barang keperluan dapur, anda boleh ke: 

  • IOI City Mall 
  • AEON Mall / Tesco 
  • KIP Mall 
  • Mitsui Park 
Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 12

Di sini juga, terdapat akses dekat ke hospital berdekatan kalau berlaku sebarang masalah kesihatan dan kecemasan. Antara yang terdekat seperti: 

  • Putrajaya Hospital 
  • Nilai Medical Centre 
  • Columbia Asia 

Jadi, berbaloi ke beli Adenia – Setia Warisan Tropika ini? 

Ini pendapat personal Tok berkenaan projek ini. 

Untuk segala kelebihan yang Tok kongsikan, projek ini berbaloi sangat. Mana nak dapat rumah teres landed 2 tingkat dengan ciri – ciri mewah macam ini.Keselamatan di Adenia – Setia Warisan Tropika ini tip top dan anda tak perlu risau pun.

Dengan akses mudah ke pelbagai lebuh raya dan kemudahan yang berdekatan, projek ini berbaloi sangat untuk dimiliki tanpa perlu keluarkan duit yang banyak untuk dimiliki. 

Bagi yang berkeluarga pula, saiz unit sangat selesa untuk menampung keluarga anda. Akses ke pelbagai pusat pendidikan dan juga pusat kesihatan terdekat menjadi aspek penyokong untuk anda pilih projek ini. 

Anda berminat dengan Adenia – Setia Warisan Tropika ini?

Buat anda yang berminat, klik gambar di bawah dan isikan maklumat anda. Kami akan hubungi anda secepat mungkin. 

Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 14

Adenia - Setia Warisan Tropika - Kediaman teres 2 tingkat mewah khas untuk anda 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link