Infotainment

Adibah Noor Tawar Diri Ajar Bahasa Inggeris Di DidikTV

Adibah Noor Tawar Diri Ajar Bahasa Inggeris Di DidikTV 2

Umum mengetahui, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) melancarkan DidikTV sebagai satu usaha untuk menyediakan akses pembelajaran sewaktu mengikuti Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR).

Perkara itu turut mendapat perhatian pelakon dan penyanyi Adibah Noor yang menawarkan dirinya untuk menjadi salah seorang tenaga pengajar Bahasa Inggeris di DidikTV menerusi status dimuat naik di Twitternya semalam.

BACA: Terkesan PKP Dilanjutkan Lagi, Adibah Noor Perlukan Kerja

Perkongsiannya itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang teruja serta menyokong hasratnya itu. Rata-rata netizen mengatakan jika benar Adibah menjadi tenaga pengajar bukan sahaja anak-anak malah ibu bapa pun akan turut sama belajar.

Adibah Noor Tawar Diri Ajar Bahasa Inggeris Di DidikTV 3

Namun, seperti sudah dijangka ada segelintir netizen tidak bersetuju serta mempersoalkan kelayakannya untuk menjadi seorang pengajar.

Tidak hanya berdiam diri, Adibah tampil berkongsikan latar belakang pendidikannya yang merupakan graduan dalam bidang Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL), malah pernah berkhidmat sebagai guru Bahasa Inggeris.

Adibah Noor Tawar Diri Ajar Bahasa Inggeris Di DidikTV 4

Terdahulu, tular mengenai tindakan pelakon dan penyanyi itu yang menegur kesilapan sebutan bahasa Inggeris personaliti televisyen serta ahli politik yang menimbulkan rasa kurang senang netizen.Adibah Noor Tawar Diri Ajar Bahasa Inggeris Di DidikTV 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo