Infotainment

Agong Lantik Muhyiddin Sebagai PM Caretaker, Tolak Adakan Pilihanraya

Agong Lantik Muhyiddin Sebagai PM Caretaker, Tolak Adakan Pilihanraya
Agong Lantik Muhyiddin Sebagai PM Caretaker, Tolak Adakan Pilihanraya 1

Istana Negara hari ini mengumumkan Muhyiddin Yassin akan kekal sebagai caretaker sehingga perdana menteri baru dilantik, selain menolak kemungkinan untuk mengadakan pilihan raya umum.

Dalam sebuah kenyataan hari ini, istana mengatakan keputusan tersebut adalah selaras dengan Perkara 40(2)(a) Perlembagaan Persekutuan yang menyatakan Agong hendaklah melantik seorang ahli Dewan Rakyat yang pada hemat baginda mungkin mendapat kepercaaan majoriti ahli dewan sebagai perdana menteri baru.

“Seri paduka Baginda berkenan supaya Yang Amat berhormat Tan Sri Muhyiddin Yassin menjalankan tugas sebagai caretaker perdana menteri sehingga perdana menteri baru dilantik,” katanya dalam sebuah kenyataan hari ini.

Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah turut menzahirkan penghargaan kepada Muhyiddin dan Kabinet atas khidmat bakti beliau dalam pentadbirain negara di bawah Perikatan Nasional bermula Mac 2020 khususnya dalam memerangi pandemik Covid-19.

“Selaku ketua utama negara, Seri Paduka Baginda memahami dan menghrmati sistem dan proses perundangan negara dan juga menghormati apa-apa keputusan yang di Tan Sri Muhyiddin Yassin berteraskan Perlembagaan Persekutuan dan kedaulatan undang-undang.”

Agong Lantik Muhyiddin Sebagai PM Caretaker, Tolak Adakan Pilihanraya 2

Agong Lantik Muhyiddin Sebagai PM Caretaker, Tolak Adakan Pilihanraya 3

Sedang dikemaskini…


Agong Lantik Muhyiddin Sebagai PM Caretaker, Tolak Adakan Pilihanraya 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo