Infotainment

Alif Satar Sahkan Dirinya Kini Positif COVID-19

Alif Satar Sahkan Dirinya Kini Positif COVID-19 1

Alif Satar Sahkan Dirinya Kini Positif COVID-19 2

Penyanyi dan pelakon Alif Satar kini memaklumkan bahwa dirinya telah disahkan positif COVID-19.

Berita duka itu dikongsi sendiri olehnya dalam sebuah posting yang dimuat naik di laman Instagram miliknya.

alif satar covid 19

Katanya, beliau yang sebelum ini telah melakukan beberapa kali saringan COVID-19 akui kini seakan redha dengan apa yang terjadi.

alif satar covid 19alif satar covid 19

“Assalamualaikum… Dalam kesibukkan Alif menjalankan penggambaran, Aplif telah melakukan beberapa ujian saringan covid-19. Malangnya, keputusan terkini yang Alif baru sahaja terima hari ini, telah menunjukkan bahawa Alif di dapati positif covid-19 dan perkara ini amatlah mengejutkan dan mendukacitakan.

Ujarnya lagi, beliau juga turut meragui akan soal keselamatan keluarganya.

alif satar covid 19

“Perkara pertama bila Alif dapat tahu keputusan ini, adalah semestinya tahap keselamatan keluarga, isteri dan anak-anak Alif, rakan-rakan di set penggambaran dan semestinya kontak-kontak rapat yang telah berjumpa dengan Alif.”

alif satar covid 19

Alif yang kini memaklumkan sedang menjalani proses kuarantin mendedahkan pihaknya juga telah memberi nama kepada pihak KKM terhadap kontak rapat yang dikenal pasti olehnya dalam tempoh 14 hari.

Selain memohon maaf pada semua pihak, beliau juga menyeru orang ramai agar mendoakan yang terbaik untuknya dan diberikan kesembuhan daripada virus berkenaan.

alif satar covid 19

“Alif mohon doa semua agar diberikan kesembuhan dan kekuatan untuk menempuhi dugaan Allah S.W.T. Alif doa agar semua terhindar daripada sebarang kemudaratan… p/s Alif sekarang menjalani proses kuarintin.”

Untuk rekod, Alif muncul di kaca televisyen secara langsung menerusi persembahan yang dilakukannya di pentas Separuh Akhir Muzik Muzik 35 #SFMM35 Jumaat lalu.

Alif Satar Sahkan Dirinya Kini Positif COVID-19 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo