Infotainment

Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh

Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh
Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh 1

Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh

Sekadar gambar hiasan

Pelbagai kaedah kontraseptif boleh didapati untuk merancang keluarga dengan selamat, kesan sampingan yang minima, kadar kos berpatutan serta mudah didapati. Antara kaedahnya adalah dengan mengambil pil perancang.

Namun, ada juga yang berpendapat bahawa pil kontraseptif akan memberikan kesan yang buruk kepada wanita.

Ibu mentua larang makan pil perancang

Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh 3

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Bunga Piani yang bekerja sebagai pegawai perubatan di sebuah kampung di Indonesia, berkongsi kisah salah seorang pesakitnya.

Kisahnya bermula apabila pegawai perubatan berkenaan didatangi oleh seorang ibu yang sedang sarat mengandung anak kelima dan kandungnya itu sudah mencecah sembilan bulan.

Anak keempat berusia 1 tahun maknanya lepas anaknya baru 3 bulan dia dah mengandung lagi.

Apa yang mengejutkannya adalah si ibu yang berusia 25 tahun itu mendedahkan bahawa dia tidak mengamalkan pil perancang kerana usia anaknya yang masih kecil lagi. Malah, ibu mentuanya juga turut melarangnya untuk makan pil perancang kerana risau tidak akan cantik lagi seperti sedia kala.

Ibu mentuanya melarang makan pil perancang sebab dah turun-temurun keluarga mereka kalau ada yang makan pil perancang nanti tak akan cantik lagi.

Baru 25 tahun tapi dah ada 5 anak

@helloclosefwiend Sensasi kerja didesa? #nakes #fyp ? angeleyes – alexandra ae

Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh 4 Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh 5 Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh 6 Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh 7 Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh 8

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet berasa terkejut kerana di usia yang muda wanita berkenaan sudah dikurniakan lima orang cahaya mata. Malah ada juga di antara mereka yang berpendapat bahawa kesedaran dalam penggunaan pil kontraseptif perlu diperluaskan di kawasan pendalaman.

Sumber : helloclosefwiend

Anak Baru 3 Bulan Dah Hamil Lagi, Ibu Mentua Larang Makan Pil Perancang Risau Muka Jadi Hodoh 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list