Infotainment

“Apa Dah Jadi Dengan Harga Bawah RM6..” – Netizen Berang Harga ‘Self-Test’ Makin Mahal

“Apa Dah Jadi Dengan Harga Bawah RM6..” – Netizen Berang Harga ‘Self-Test’ Makin Mahal
“Apa Dah Jadi Dengan Harga Bawah RM6..” – Netizen Berang Harga ‘Self-Test’ Makin Mahal 1

Sedia maklum, sejak tahun lalu rakyat sudah boleh mendapatkan self-test kit COVID-19 di kedai runcit ataupun farmasi berdekatan dengan harga yang mampu milik dan tidak perlu pergi ke hospital untuk membuat ujian saringan.

Bagaimanapun, semalam tular di platform Twitter dimana netizen berasa tidak puas hati kerana harga self-test kit sudah semakin naik dan bukannya harga mampu milik lagi.

Gadis tersebut mempersoalkan kenapa harga sekotak sudah tidak lagi dalam lingkungan RM4 hingga RM6, tetapi setiap farmasi yang dikunjungi semuanya berharga RM8 ke atas.

Dalam pada itu, beliau turut meluahkan rasa tidak puas hati dengan isu yang berlaku dan mempersoalkan bagaimana untuk dirinya melakukan ujian tersebut sebanyak tiga kali sehari jika harga sekotak sudah semahal itu.

Meninjau di ruangan komen hantaran tersebut, ramai juga yang menghadapi situasi dimana sepatutnya harga sekotak jenama test kit tersebut hanya RM4.90 tetapi dibeli dengan harga RM10 sekotak.

Bagaimanapun, ada juga netizen yang mengatakan tidak semua tempat mengalami isu terbabit dan terpulang dekat jenama yang hendak dibeli, lebih-lebih lagi jika membeli di farmasi.

Harap kerajaan mengambil tindakan ke atas farmasi dan kedai runcit yang menaikkan harga ini.

Janna Nick


4 jam lalu

“Makin Berani Eh..” – Muat Naik Video Mandi Dalam Tab Mandi, Janna Nick Undang Kecaman Netizen


“Apa Dah Jadi Dengan Harga Bawah RM6..” – Netizen Berang Harga ‘Self-Test’ Makin Mahal 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo