Artikel Terkini

Ayera Residence – Kediaman landed freehold sesuai untuk yang berkeluarga

Ayera Residence - Kediaman landed freehold sesuai untuk yang berkeluarga 1

Ayera Residence - Kediaman landed freehold sesuai untuk yang berkeluarga 2

Kegawatan ekonomi hari ini, tambah pula dengan penularan Covid-19, menjadikan ekonomi semakin perlahan, bukan sahaja di Malaysia tetapi diseluruh dunia. Disebabkan faktor itu, pelabur yang mencari peluang pelaburan yang baik boleh mendapat tawaran yang bagus daripada pemaju.

Kawasan yang sering kali di tawarkan adalah di tempat yang hot, iaitu Selangor, Kuala Lumpur dan Johor Bahru.

Walaupun pasaran hartanah di Johor Bahru telah lemah sejak beberapa tahun lalu, namun masih lagi ada lagi development yang di bina untuk mass market. Para pakar juga merasakan bahawa pasaran sudah mula pulih. Justeru itu, hartanah yang tidak berharga atas median selalu menjadi tumpuan pelabur, sama ada untuk membuat own stay ataupun sebagai investment.

Sebelum Tok masuk lebih mendalam tentang Johor Bahru, elok Tok jelaskan serba sedikit tentang sejarah kawasan ini.

Johor Bahru (atau lebih popular dengan nama ‘JB’) adalah sebuah bandaraya dan juga sebuah ibu negeri di Johor, Malaysia yang terletak di bahagian selatan Semenanjung Malaysia.

Dengan jumlah kepadatan penduduk sekitar 876,000 orang, JB merupakan bandaraya ke-2 terbesar, menjadikan ia sebagai pusat perniagaan dan perdagangan di Malaysia.

Johor Bahru ditubuhkan pada tahun 1855 sebagai Iskandar Puteri yang diasaskan oleh Temenggong Daeng Ibrahim, dan dinamakan semula pada tahun 1862 oleh Sultan Abu Bakar.

Bandaraya ini menjadi ibu kota pada 1866 ketika pemerintahan Kesultanan dipindahkan dari Teluk Belanga.

Johor Bahru adalah sebuah pusat perindustrian, perdangangan, dan pelancongan utama di negara Malaysia. Industri pelancongan menjadi penyumbang besar untuk ekonomi JB, di mana 60% pelancong dari Singapura melawati bandaraya ini.

Bandaraya ini juga terletak sejauh 300KM dari pusat Bandaraya Kuala Lumpur.

Kalau nak cerita bab kemudahan, macam-macam yang dah ada dekat sini. Lagipun, bandaraya ini layak dikategorikan sebagai bandaraya yang matang.

Untuk pengetahuan anda, Johor Bahru adalah salah satu dari 2 pusat bandaraya utama di Semenanjung Malaysia selain Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.

Boleh tahan banyak industri yang beroperasi dekat sini, termasuk kilang eletronik, kilang membina kapal, dan macam-macam lagi.

Ayera Residence - Kediaman landed freehold sesuai untuk yang berkeluarga 3

Kepada yang bekerja di Singapura, Johor mempunyai jambatan penghubung ke-2 yang terletak di Tanjung Kupang ke Tuas, Singapura. Jambatan ini pula, sejauh 1,920 meter.

Bermakna sangat mudah untuk berulang-alik dari Johor Bahru. Tak ada masalah untuk korang yang memilih untuk beli rumah dan menetap di sini.

Ayera Residence - Kediaman landed freehold sesuai untuk yang berkeluarga 5

Hartanah ini dibangunkan daripada pemaju tersohor Tropicana Berhad, dinamakan Ayera Residence, sebuah development yang Freehold dan terletak dalam 227 acre township di Permas Jaya, Kota Putri, Johor Bahru. Ia boleh dikatakan satu development yang mempunyai segala kemudahan. Antaranya ialah:

Di mana aktiviti komersial dan aktiviti senaman seisi keluarga dapat menjamin kehidupan yang serba lengkap.

Fasiliti yang bakal di peruntukan kepada pembeli Ayera Residence rumah teres ini adalah seperti:

  • Car park yang terlindung
  • Taman khas untuk kanak kanak
  • 24 jam sekuriti

Anda boleh gunakan taman itu tanpa perlu rasa bimbang kerana terdapat 24 jam sekuriti.

Ini dapat menjamin keselamatan anak-anak dan penduduk di situ

Ayera Residence juga memberikan pelbagai saiz rumah untuk pilihan pelanggan. Saiz ini sudah dikaji untuk memaksimakan keselesaan dan ruang untuk pembeli agar dapat merasa kemewahan dan kesenangan.

Anda nak tau size dia tak?

Nah ini saiznya!

Ayera Residence - Kediaman landed freehold sesuai untuk yang berkeluarga 7
Ayera Residence - Kediaman landed freehold sesuai untuk yang berkeluarga 9

Tambahan lagi, hartanah ini adalah guarded. Maka keselamatan anda sudah pasti terjamin. Mana tak nya, takkan la anda nak asyik takut rumah kena pecah masuk jer bila tiada orang di rumah.

Jadi kalau anda nak tau lebih banyak pasal project ni, sila daftar kat link ni : Ayera Residences

Sekarang, pemaju bagi 15% bumi rebate tau. Harga pun kurang daripada RM600k . Sangat sangat berbaloi beli untuk duduk sendiri.

Ayera Residence - Kediaman landed freehold sesuai untuk yang berkeluarga 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link