Infotainment

Baca Surah Al-Kahfi, Bacaan Tajwid Alif Satar Dipuji

Baca Surah Al-Kahfi, Bacaan Tajwid Alif Satar Dipuji 1

Baca Surah Al-Kahfi, Bacaan Tajwid Alif Satar Dipuji 2

Berkongsikan video membaca surah Al-Kahfi di Instagram miliknya sebelum ke masjid untuk menunaikan solat Jumaat, bacaan pelakon dan penyanyi Alif Satar mendapat perhatian ramai.

Bacaan 10 ayat terawal oleh Alif itu menerima komen positif daripada netizen yang memuji kemerduan suaranya mengalunkan ayat al-Quran berkenaan. Malah, ramai yang mengatakan bacaan tajwid serta makrajnya hampir sempurna.

BACA: Tiga Minggu Tak Solat Jumaat, Alif Satar Gembira Dapat Kad Jemputan Dari Masjid

Dalam pada itu, ramai yang meluahkan rasa tenang di jiwa selepas mendengar alunan tersebut. Kata netizen lagi, mereka berharap perkongsian Alif ini dapat dijadikan contoh buat anak muda yang lain.

Sementara itu, ramai yang menzahirkan ucapan terima kasih kepada Alif sudi berkongsikan video berkenaan kerana mendengar orang membaca Surah Al-Kahfi juga turut dikira mendapat pahala.

Baca Surah Al-Kahfi, Bacaan Tajwid Alif Satar Dipuji 3

Surah al-Kahfi amat digalakkan untuk dibaca oleh umat Islam pada hari Jumaat. Hal ini demikian kerana, tidak kira 10 ayat terawal mahupun 10 ayat terakhir atau sebahagiannya, surah berkenaan difahamkan mampu menjadi benteng keimanan kukuh daripada fitnah dajjal.Baca Surah Al-Kahfi, Bacaan Tajwid Alif Satar Dipuji 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo