Infotainment

“Baru Je Umum..” – Laman Web KWSP ‘Down’, Pencarum Gagal Akses Akibat ‘Trafik Sesak’

“Baru Je Umum..” – Laman Web KWSP ‘Down’, Pencarum Gagal Akses Akibat ‘Trafik Sesak’
“Baru Je Umum..” – Laman Web KWSP ‘Down’, Pencarum Gagal Akses Akibat ‘Trafik Sesak’ 1

Berita tentang pengumuman mengenai pengeluaran khas Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) sebanyak RM10,000 boleh dikatakan sebagai khabar berita gembira buat rakyat Malaysia.

Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah membuat pengumuman gembira itu pada tengah hari tadi dan rata-rata netizen tampil lauhkan rasa lega di media sosial.

Melalui laporan mStar, selepas setengah jam berita itu diumumkan, laman web rasmi KWSP telah mengalami kesukaran untuk diakses oleh pencarum.

Selain laman web rasmi KWSP, aplikasi i-Akaun juga mengalami masalah yang sama iaitu tidak dapat dimasuki oleh para pencarum.

Difahamkan menerusi mStar, masalah itu berlaku atas sebab trafik sesak dalam laman web serta aplikasi terbabit selepas pengumuman dari PM.

Sekadar info, kerajaan sebelum ini membenarkan pengeluaran caruman KWSP sebanyak tiga skim iaitu i-Lestari, i-Sinar dan i-Citra berjumlah RM101 bilion.

KSWP


16 jam lalu

“Kerajaan Bersetuju Benarkan Pengeluaran Khas KWSP Sebanyak RM10,000” – Ismail Sabri


“Baru Je Umum..” – Laman Web KWSP ‘Down’, Pencarum Gagal Akses Akibat ‘Trafik Sesak’ 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list