Infotainment

Bisnes Dari Rumah Jadi Pantas & Lancar Dengan Rahsia Istimewa Ini

Bisnes Dari Rumah Jadi Pantas & Lancar Dengan Rahsia Istimewa Ini 1

Bisnes Dari Rumah Jadi Pantas & Lancar Dengan Rahsia Istimewa Ini 2

Ramai antara kita yang telah mengambil peluang untuk berniaga dari rumah sebagai pendapatan sampingan dan ada terus fokus pada perniagaan dari rumah.

Beberapa bentuk perniagaan yang menjadi trend sepanjang tahun 2020 sudah pastinya yang melibatkan makanan, keperluan harian dan banyak lagi. Antara perniagaan yang bermula hanya dari rumah dan mendapat perhatian adalah perniagaan lunch box, kek, kuih-muih, lauk dan juga snek. Lebih memudahkan pengguna apabila home business sebegini boleh didapati secara online untuk memudahkan pelanggan pesan dan dihantar secepat mungkin.

Home business ini menjadi pilihan untuk mereka yang baru berniaga kerana lebih mudah dengan adanya bantuan tenaga kerja ahli keluarga, jadi, home business menjadi family business. Selain peniaga juga tidak perlu mengeluarkan modal untuk menyewa premis.

Perniagaan penyelesaian masalah

Sebelum buat sesuatu perniagaan, pastikan objektif utama korang adalah produk yang dihasilkan adalah penyelesaian untuk sesuatu masalah. Contohnya, buka perniagaan pastri dan kuih untuk mereka yang perlukan hidangan sampingan untuk sesuatu majlis.

Bukan hanya keuntungan yang perlu dikejar dalam perniagaan tau, sebaliknya maklum balas daripada pelanggan juga perlu diutamakan. Jadi kalau pelanggan suka barulah promosi mulut ke mulut pula berlaku.

Buat strategi pemasaran yang konsisten

Produk dah tersedia, tapi kalau tiada strategi pemasaran, jakauan pelanggan korang mungkin sedikit. Jadi gunakan platform online sebagai medan untuk approach pelanggan baru korang. Norma baharu ni menjadikan platform online sebagai medan utama untuk sesebuah perniagaan.

Gunakan gambar yang menarik

Bisnes Dari Rumah Jadi Pantas & Lancar Dengan Rahsia Istimewa Ini 3

Gambar yang menarik adalah kunci untuk korang attract mata pelanggan. Fitrah manusia, kan kita ni suka tengok benda-benda yang cantik. Jadi praktikkan pada bisnes dari rumah korang, lagipun sekarang ni kalau korang search dekat Internet, banyak je tutorial yang boleh korang dapat.

Sebab tu korang kena ada Internet ultra pantas, barulah boleh buat banyak research pasal nak kembangkan perniagaan . Nak Internet super pantas tapi pada harga mampu milik? Korang boleh je dapatkan pelan dari Digi Fibre Broadband serendah RM90 sebulan. Nikmati Internet ultra-fast fibre sehingga 1Gbps dan Internet tanpa had. Dengan pelan bulanan RM65 atau RM105 sebagai line supplementary, Digi juga akan bagi secara PERCUMA MobiFi bernilai RM299 dengan 12 bulan kontrak.

Asingkan telefon bisnes dengan peribadi

Ramai yang memandang ringan mengenai isu ini, tapi pengasingan telefon antara bisnes dan peribadi adalah sangat penting lagi-lagi bila buat bisnes di rumah. Bila alat komunikasi bersistem, korang akan nampak lebih profesional dan keluarga pun tidak terabai.

Untuk itu, langganlah Digi Postpaid 58 untuk nikmati 50GB Internet pantas sepanjang hari tanpa terbahagi hari minggu atau hujung minggu. Dengan Digi Postpaid Start, korang boleh dapatkan device dengan diskaun hebat untuk smartphone Vivo, Oppo atau realme apabila melanggan pelan ni. Berbaloi kan?

Nak kuota Internet lebih besar? Dapatkan sehingga 110GB Internet pantas dan panggilan tanpa had dari RM70 dengan Digi Postpaid. Digi Postpaid 80 kini ada potongan RM10!

Bisnes Dari Rumah Jadi Pantas & Lancar Dengan Rahsia Istimewa Ini 4

Jadi kalau korang merancang untuk dapatkan telefon baru, kami sarankan untuk korang cuba Digi PhoneFreedom 365 di mana korang tak perlu bayar pelan tersebut untuk 2 bulan dan untuk telefon bimbit terpilih sahaja, dari hanya RM8 sebulan sama ada Digi Postpaid 120, atau Digi Postpaid 160 dan Digi Postpaid 190.

Aktiviti bersama keluarga perlu seimbang meski kerja dari rumah

Pesanan kami, walaupun ramai antara kita yang sudah work-from-home (WFH) atau buat busines dari rumah, tanggungjawab kita pada keluarga juga perlu dititikberatkan. Sebab anak-anak kita juga perlu jalani norma baharu Study-from-home (SFH).

Jadi setiap ahli keluarga sangat memerlukan Internet yang stabil pada kelajuan yang maksima. Korang tak perlukan terlalu banyak pelan berasingan untuk dapatkan semua tu. Daftar je Digi Family Postpaid. Untuk setiap supplementary line serendah RM28 sebulan bersama Digi, korang tak perlu risau tentang meeting atau kelas virtual di rumah tersekat-sekat lagi. Yang penting jumlah data dan panggilan tanpa had sama je dengan principal line!

Lagi satu, untuk korang yang guna Mastercard, aktifkan auto-billing untuk dapatkan baucar Digi Store sehingga RM1 juta! Selain tu, ada juga diskaun 5% untuk bil. Kena cepat bertindak sebab semuanya sah sampai 31 Disember ni je tau.

Ada banyak lagi pakej dan pelan yang boleh korang dapatkan untuk satu keluarga korang tu. Jadi busines pun lancar, keluarga pun bahagia dengan [email protected] Digi. Untuk lebih info, korang boleh layari laman web Digi dekat sini.





Bisnes Dari Rumah Jadi Pantas & Lancar Dengan Rahsia Istimewa Ini 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo