Infotainment

“Bukan Isteri Arwah Abam Yang Kejar Harta Tetapi Plaintif..”

“Bukan Isteri Arwah Abam Yang Kejar Harta Tetapi Plaintif..”
"Bukan Isteri Arwah Abam Yang Kejar Harta Tetapi Plaintif.." 1

Umum mengetahui, selepas dua tahun akhirnya balu kepada Allahyarham Abam Bocey, Nor Hidayah Mohd Ali menang kes saman fitnah yang difailkan terhadap adik iparnya, Ali Puteh.

Memetik laporan Sinar Harian, Hakim Zulqarnain Hassan berkata pihak mahkamah berpuas hati bahawa pihak yang mengejar harta bukannya defendan sebaliknya plaintif-plaintif.

BACA: Menang Saman Fitnah, Hidayah Terus Tunai Hajat Sedekah Buah Di Surau

“Pihak yang mengejar harta bukannya isteri arwah (Abam Bocey) sebaliknya plaintif-plaintif,” kata Hakim Zulqarnain Hassan.

Plaintif tersebut terdiri daripada ibu Abam iaitu Allahyarham Sabariah Arshad, bapa Syed Mohd Ridzuan Syed Hassan, kakaknya Sharifah Nor Wahidah dan Ali Puteh.

Zulkarnain berkata lagi, ianya jelas pada hari kedua Abam meninggal dunia, ahli keluarga plaintif mengajak Nor Hidayah untuk berbincang mengenai harta arwah.

‘”Malah telefon arwah diambil oleh Ali Puteh manakala beg duit arwah diambil (arwah) ibunya.

“Perbuatan itu seolah-olah tidak memahami kesedihan isteri arwah yang juga dalam dilema sedang memikirkan bagaimana untuk mengharungi masa depan dan membesarkan anak yang masih kecil,” katanya.

Menurutnya lagi, pihak mahkamah berpuas hati mengenai keadaan ketika itu pasti menyedihkan bagi isteri Allahyarham yang berada dalam keadaan tertekan.


"Bukan Isteri Arwah Abam Yang Kejar Harta Tetapi Plaintif.." 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list