Infotainment

Caj Transaksi RM1 Di ATM MEPS Kembali Dikenakan Mulai Esok

Caj Transaksi RM1 Di ATM MEPS Kembali Dikenakan Mulai Esok
Caj Transaksi RM1 Di ATM MEPS Kembali Dikenakan Mulai Esok 1

Peringatan mesra buat pengguna dan pelanggan bank tempatan di mana caj transaksi RM1 untuk pengeluaran wang antara bank di ATM akan kembali dikenakan mulai esok, 1 Februari 2022.

Pengumuman tersebut sebelum ini telah dimaklumkan bank-bank di Malaysia pada Disember 2021 lalu.

Pengeluaran wang di ATM hanya percuma jika anda menggunakan bank yang sama dengan kad bank yang anda miliki dan jika anda mengeluarkannya di ATM bank berbeza, pelanggan akan dicaj RM1.

Meskipun menerima pelbagai respon yang kebanyakannya tidak bersetuju dengan perlaksanaan caj transaksi itu, namun tiada kenyataan daripada mana-mana pihak untuk melanjutkan pengecualian caj RM1 ini hingga ke hari ini.

Bermula 1 Februari ini, pengguna perlu memilih ATM tertentu untuk mengeluarkan wang daripada akaun mereka jika mahu mengelakkan daripada dicaj RM1.

Terdahulu, caj RM1 untuk pengeluaran wang antara bank di ATM telah dikecualikan sejak April 2020 sebagai usaha kerajaan untuk mengurangkan beban rakyat di kala pandemik COVID-19.

Identiti Digital Nasional


17 jam lalu

Pelengkap MyKad, Identiti Digital Nasional Bakal Diperkenalkan Menjelang Tahun 2024


Caj Transaksi RM1 Di ATM MEPS Kembali Dikenakan Mulai Esok 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo