Infotainment

“Campak Atas Lantai, Pijak Kepala” – Kes Remaja Dibelasah Bapa Tiri, Netizen ‘Buat Kerja’ Sampai Jumpa Profil FB

“Campak Atas Lantai, Pijak Kepala” – Kes Remaja Dibelasah Bapa Tiri, Netizen ‘Buat Kerja’ Sampai Jumpa Profil FB
“Campak Atas Lantai, Pijak Kepala” – Kes Remaja Dibelasah Bapa Tiri, Netizen ‘Buat Kerja’ Sampai Jumpa Profil FB 1

Perkongsian seorang gadis di Instagram tentang tindakan kejam bapa tirinya meraih perhatian ramai warganet di aplikasi itu.

Remaja perempuan berusia 19 tahun itu mendakwa telah dibelasah oleh lelaki berkenaan sehingga menyebabkankan mukanya cedera teruk.

Advertisement

Jelasnya, kejadian itu berlaku pada 17 Ogos lepas di sebuah rumah di Parit Buntar ketika dia datang untuk berjumpa dengan ibu kandungnya kita-kira jam 11 malam.

Bagaimanapun, berlaku pertengkaran antara mereka berdua dan ketika itulah bapa tirinya yang keluar dari bilik air terus menampar pipi, menendang dan menghempasnya ke atas lantai.

Dia (bapa tiri) cekik dan tampar muka saya. Dia kemudian mencampak saya ke atas lantai dan terus memukul dan memijak kepala saya seperti bola.”

“Campak Atas Lantai, Pijak Kepala” – Kes Remaja Dibelasah Bapa Tiri, Netizen ‘Buat Kerja’ Sampai Jumpa Profil FB 4

Menurut remaja itu lagi, bapa tirinya memijak menggunakan tumit hingga menyebabkan matanya mengalami bengkak dan lebam yang teruk.

Bukan itu sahaja, bapa tirinya turut didakwa mengambil parang di dapur dan cuba untuk menetak remaja berkenaan namun tindakannya itu dihalang oleh jiran yang datang membantu.

Dia tendang sampai terkeluar dari pintu rumah, termasuk ke bawah kereta. Dia dah angkat parang nak tetak tapi jiran datang dan dia lari masuk rumah, tutup pintu.”

Laporan telah dibuat pada 18 Ogos lepas dan Ketua Polis Daerah Kerian, Superintenden Mazuki Mat berkata suspek telah pun ditahan untuk membantu siasatan.

Kes kini disiasat di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan akibat mendatangkan kecederaan dan Seksyen 18 A Akta keganasan Rumahtangga.

Kisah yang menimpa remaja itu mendapat perhatian ramai netizen di media sosial dan warganet turut memberikan kata-kata semangat kepadanya. Malah, netizen di Twitter turut berjaya menemukan profil Facebook bapa tirinya dan juga akaun bisnes lelaki itu.

 

Dera budak taska kepong


1 bulan lalu

(VIDEO) Lagi Kes Dera, Kanak-Kanak Dibelasah Dan Dipaksa Makan Cili Sehingga Meraung Undang Simpati Netizen


“Campak Atas Lantai, Pijak Kepala” – Kes Remaja Dibelasah Bapa Tiri, Netizen ‘Buat Kerja’ Sampai Jumpa Profil FB 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list