Artikel Terkini

Cuaca buruk di utara, Pantai Timur Semenanjung hingga 9 malam

Cuaca buruk di utara, Pantai Timur Semenanjung hingga 9 malam
Cuaca buruk di utara, Pantai Timur Semenanjung hingga 9 malam 1

PETALING JAYA – Hujan lebat, ribut petir dan angin kencang dilaporkan berlaku di negeri utara, Pantai Timur Semenanjung serta Sabah dan Sarawak yang dijangka berlarutan sehingga pukul 9 malam hari ini.

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) dalam satu kenyataan di Facebook memaklumkan, antara kawasan yang terlibat di Kedah adalah Padang Terap, Sik dan Baling.

Sementara itu, cuaca buruk yang sama turut berisiko di Kampar, Perak.

Beralih ke negeri Pantai Timur, MetMalaysia menjangkakan hujan lebat serta ribut petir akan melanda beberapa daerah di Kelantan seperti Tumpat, Pasir Mas, Kota Bharu, Tanah Merah, Bachok, Machang dan Pasir Puteh.

Selain itu, di negeri Pahang pula, Tanah Tinggi Cameron dan Lipis juga berpotensi dilanda hujan lebat pada tempoh yang sama hari ini.

MetMalaysia dalam kenyataan tersebut juga mengeluarkan amaran ribut petir di sekitar Pedalaman (Sipitang dan Tenom) dan Sandakan (Telupid, Kinabatangan, Beluran dan Sandakan) di negeri Sabah.

“Di Sarawak, kawasan yang terjejas adalah Sibu (Selangau), Mukah (Mukah), Bintulu (Tatau dan Sebauh) dan Miri (Beluru),” katanya. – KOSMO! ONLINE


Cuaca buruk di utara, Pantai Timur Semenanjung hingga 9 malam 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list