Infotainment

“Cukuplah Sampai Sini, Saya Maafkan Semua Yang Memfitnah Saya”

“Cukuplah Sampai Sini, Saya Maafkan Semua Yang Memfitnah Saya”
"Cukuplah Sampai Sini, Saya Maafkan Semua Yang Memfitnah Saya" 1

Selepas beberapa hari hangat diperkatakan mengenai pelbagai tohmahan dilemparkan mengenai misi kemanusiaan di Gaza, semalam pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew mengadakan sesi live menjawab segala tuduhan terhadapnya.

Tidak mahu memanjangkan lagi isu berkenaan, menerusi satu perkongsian terbaru Ebit memuat naik kenyataan memaafkan semua pihak yang memfitnah dirinya serta menyakiti keluarga dan arwah bapanya.

BACA: Kenapa Block Caprice? Ebit Lew Jawab Ada Kaitan Arwah Bapa

“Saya benar-benar maafkan dari hati semua yang memfitnah dan menjatuhkan saya. Saya maafkan semua yang pernah panggil saya syaitan, dajjal, babi,bodoh, penunggang, dan lain-lain.

“Saya maafkan sesiapa sahaja yang telah menyakiti arwah ayah saya,bidadari saya, dan anak-anak saya. Saya maafkan semua. Kita semua sebuah keluarga sampai bila-bila. Saya maafkan kerana Allah,” katanya.

Menerusi perkongsian itu, Ebit turut memohon maaf kepada semua pihak baik secara langsung atau tidak langsung. Enggan memanjagkan permasalahan tersebut, Ebit berkata tiada siapa yang beruntung jika perselisihan faham itu diteruskan.

“Saya dengan ini dari hujung rambut sampai hujung kaki minta maaf pada sesiapa sahaja yang langsung atau tak langsung atas apa yang berlaku ini. Niat saya hanya nak menjelaskan tuduhan terhadap saya. Saya minta maaf ye pada semua.

“Sedang kita berselisih begini ramai orang miskin dan anak yatim lapar. Ramai hilang kerja dan tempat tinggal. Tanyalah khabar jiran dan keluarga terdekat. Bila 2 orang berselisih keduanya tidak untung. Tapi yang untung ialah syaitan. Sekali lagi saya minta maaf. Doakan saya yer,” katanya.


"Cukuplah Sampai Sini, Saya Maafkan Semua Yang Memfitnah Saya" 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo