Infotainment

Da’i Syed Alami Tekanan Perasaan Dituduh Mencabul, Takut Nak Naik Mahkamah

Da’i Syed Alami Tekanan Perasaan Dituduh Mencabul, Takut Nak Naik Mahkamah
Da'i Syed Alami Tekanan Perasaan Dituduh Mencabul, Takut Nak Naik Mahkamah 1

Hampir setahun berdepan tuduhan melakukan aktiviti seks luar tabii dan mencabul, pendakwah bebas Da’i Syed akui mengalami tekanan perasaan.

Bagaimanapun, Syed bagaimanapun meluahkan rasa syukur dapat mengawal masalah mental dan kemurungan dialami. Ujarnya, dia banyak menghabiskan masa bersama keluarga untuk pastikan kesihatan mentalnya dalam keadaan baik.

BACA: Disihir Melalui Mata Ketika Buat Live, Ustaz Nasihat Da’i Syed Cakap Tak Pandang Kamera

“Kadang-kadang ada juga terasa ‘down’, nak cakap depression itu, ada juga. Ada juga tekanan perasaan… manusia kan. Alhamdulillah, ada orang beri semangat dan doakan saya. Atas asbab mereka mendoakan saya, saya jadi fokus pada kerja saya.

“Tengok apa yang boleh buat, aktiviti dan bercuti dengan keluarga. Banyakkan masa dengan keluarga. Maka disebabkan itu, tiada depress dan tekanan,” katanya.

Bakal dibicarakan pada Februari depan, Syed berkata dia sudah melakukan persediaan mental dan fizikal namun akui hatinya berdebar setiap kali turun naik mahkamah.

“Saya memang sudah siap sedia untuk dibicarakan dengan izin Tuhan… InsyaAllah. Sebab kes ini pun dah lebih kurang setahun.

“Selama setahun, mendebarkan… siapa pernah masuk mahkamah memang akan rasa takut dan berdebar. Kita memang hadir untuk beri kerjasama.

“Debar… takut sebab aura mahkamah memang dahsyat la. Saya nak selesaikan cepat, beri kerjasama pada pihak mahkamah untuk selesaikan bicara tersebut,” katanya.

Pada 10 Disember tahun lalu, Syed mengaku tidak bersalah di dua mahkamah berasingan atas pertuduhan melakukan seks oral, mencabul dan merogol dua wanita pada September dan Oktober dua tahun lalu.

Syed juga didakwa ada pertuduhan melakukan persetubuhan yang bertentangan dengan aturan tabii terhadap seorang wanita yang juga penuntut kolej swasta berusia 22 tahun.


Da'i Syed Alami Tekanan Perasaan Dituduh Mencabul, Takut Nak Naik Mahkamah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo