Infotainment

Didakwa Terima ‘Hadiah’ Honda Accord, Pengarah Jabatan Universiti Awam Direman Seminggu

Didakwa Terima ‘Hadiah’ Honda Accord, Pengarah Jabatan Universiti Awam Direman Seminggu
Didakwa Terima ‘Hadiah’ Honda Accord, Pengarah Jabatan Universiti Awam Direman Seminggu 1

Seorang Pengarah Bahagian Pengurusan Fasiliti sebuah universiti awam di negeri Melaka direman tujuh hari bermula hari ini selepas disyaki menerima suapan sebuah kereta Honda Accord.

Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Artikel Berkaitan:

Menurut portal Melaka Hari Ini, tertuduh berusia 50-an ditahan kira-kira jam 3 petang semalam di Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ketika hadir memberi keterangan.

Perintah tahanan reman itu dikeluarkan Majistret Mazana Sinin, selepas menerima permohonan daripada SPRM.

Permohonan reman itu yang bermula hari ini dan akan berakhir pada Isnin depan (26 September) dipohon bagi membolehkan siasatan lanjut dibuat ke atas lelaki terbabit mengikut Seksyen 17(a) Akta SPRM 2009.

Terdahulu, lelaki berkenaan tiba di Kompleks Mahkamah Melaka, kira-kira jam 9 pagi dengan berpakaian lokap dan diiringi pegawai SPRM.

Sementara itu Pengarah SPRM Negeri Melaka Mohd Shahril Che Mat berkata, individu berkenaan ditahan kerana disyaki menerima satu suapan harta alih iaitu sebuah kenderaan jenis Honda Accord 2.4 yang dianggarkan berjumlah RM174, 500.

“Ia diperoleh daripada seorang pemilik syarikat kontraktor di Klang, Selangor sebagai dorongan untuk memperoleh tender terbuka bernilai RM1,654,350,” katanya.


Didakwa Terima ‘Hadiah’ Honda Accord, Pengarah Jabatan Universiti Awam Direman Seminggu 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list