Infotainment

Didakwa Tipu Maklumat Kad Pengenalan, Muhammad Sajjad Diburu Pihak PDRM

Didakwa Tipu Maklumat Kad Pengenalan, Muhammad Sajjad Diburu Pihak PDRM
Didakwa Tipu Maklumat Kad Pengenalan, Muhammad Sajjad Diburu Pihak PDRM 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Tular sejak tahun lalu apabila Muhammad Sajjad bin Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Sajat didakwa melarikan diri ke Australia selepas mencetus pelbagai kontroversi dalam negara.

Mahkamah Tinggi Shah Alam sebelum ini turut memerintahkan harta milik Sajat disita untuk membayar pampasan kepada bekas stokis utama, OWA Resources yang menuntut pampasan sebanyak RM200,000.

Terbaharu, beliau sekali lagi diminta hadir ke Mahkamah Ampang Jaya pada 22 Februari 2022 dalam membantu siasatan kes penipuan menukar maklumat kad pengenalan. Sehubungan dengan itu, pihak PDRM Ampang Jaya menerusi perkongsian di Facebook telah mendedahkan nama sebenar Sajat beserta alamat dan wajah beliau dalam membantu siasatan.

Pihak PDRM turut memohon orang ramai yang mempunyai maklumat mengenainya menghubungi pengawai penyiasat yang bertugas seperti yang tertera dalam perkongsian Facebook. Dalam pada itu, terdapat netizen yang tampil berkongsi lokasi Sajat kepada pihak PDRM Ampang dengan memaklumkan Sajat kini berada di Australia.

Didakwa Tipu Maklumat Kad Pengenalan, Muhammad Sajjad Diburu Pihak PDRM 2

Sumber: facebook Polis Daerah Ampang Jaya Page

Diharap kes ini dapat diselesaikan dengan penuh adil melihatkan kes pemalsuan kad pengenalan merupakan kes yang berat dalam undang-undang negara manakala individu yang mempunyai maklumat mengenai Sajat boleh menghubungi pihak PDRM dalam berkongsi maklumat.

Tular pada minggu lalu di mana kediaman Sajat yang pernah menjadi milik Datuk Aliff Syukri dilaporkan berjaya dilelong dengan nilai RM9.5 juta.

Pernah Menjadi Kediaman Datuk Aliff Syukri, Sajat Sedia Lelong Rumah Bernilai RM9.5 Juta

Berjaya Bida Harta Sajat Bernilai RM132,000, Pembida Dipercayai ‘Ghaib’ Ke Luar Negara

Dakwa Berat Sebelah, Sepupu Sajat Sedia Ambil Tindakan Undang-Undang Terhadap Harith Iskander


Didakwa Tipu Maklumat Kad Pengenalan, Muhammad Sajjad Diburu Pihak PDRM 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo