Artikel Terkini

Dua ekor buaya di Pusat Hidupan Liar Matang terlepas

Dua ekor buaya di Pusat Hidupan Liar Matang terlepas
Dua ekor buaya di Pusat Hidupan Liar Matang terlepas 1

KUCHING- Dua ekor buaya sepanjang 10 dan 16 kaki yang ditempatkan di Pusat Hidupan Liar Matang dilaporkan terlepas petang semalam.

Jurucakap Perbadanan Perhutanan Sarawak (SFC) berkata kedua-dua ekor reptilia itu terlepas setelah kandangnya rosak disebabkan hujan lebat.

Justeru, katanya orang ramai diingatkan agar berwaspada dengan kehadiran buaya berkenaan di persekitaran Pusat Hidupan Liar Matang.

“Sila ambil langkah berjaga-jaga sekiranya anda tinggal berhampiran Pusat Hidup Liar Matang, terutama para penduduk di Kampung Rayu,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Bagaimanapun, katanya orang ramai diminta tidak panik kerana pihak SFC dengan kerjasama pihak berkuasa tempatan sedang menjalankan kerja-kerja pengawasan dan pencarian menyeluruh di kawasan berkenaan bagi memastikan keselamatan orang ramai.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai pihak yang menangkap, memburu, berniaga atau memelihara hidupan liar yang dilindungi dan dilindungi sepenuhnya boleh menghubungi talian hotline SFC di 019-8859996 (Kuching), 019-8883561 (Sibu), 019-8332737 (Bintulu), atau 019- 8290994 (Miri). – KOSMO! ONLINE.


Dua ekor buaya di Pusat Hidupan Liar Matang terlepas 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo