Artikel Terkini

Dua hari ditayangkan di televisyen, filem Mat Kilau terima komen negatif

Dua hari ditayangkan di televisyen, filem Mat Kilau terima komen negatif
Dua hari ditayangkan di televisyen, filem Mat Kilau terima komen negatif 1

PETALING JAYA – Baru dua hari ditayangkan di platform penstriman digital Netflix, filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan mendapat reaksi negatif daripada penonton.

Tinjauan di Twitter mendapati, rata-rata penonton yang dipercayai baru pertama kali menonton filem itu di televisyen mendakwa kurang berpuas hati dengan kualiti filem tersebut.

Antara yang mendapat kritikan hebat ialah kualiti sinematografi babak aksi yang dikatakan kucar-kacir.

Selain itu, ada juga yang berpendapat bahawa skrip yang digunakan di dalam filem berkenaan kurang menarik dan kedengaran seperti ‘ceramah’.

Perbincangan mengenai kualiti filem itu juga menyebabkan kata kunci Mat Kilau menjadi sohor kini di Twitter dengan lebih 12,000 ciapan menggunakan kata kunci tersebut.

“Baru habis tengok Mat Kilau. Sinematografi babak aksi kucar-kacir. Pelakon gerak sekali, kamera gerak 10 kali,” kata Burhan.

“Dialog entah apa-apa, kesan bunyi ke laut dalam. Lawan pakai sabit dengan orang tak ada senjata tapi bunyi lawan pedang. Boring betul,” kata Lily.

“Baru lepas tonton Mat Kilau, biasa-biasa saja. Aksi berlawan terlalu kuat, dialog pula asyik marah-marah. Kesudahan cerita pula macam tergantung,” kata bon.

Terdahulu, filem arahan Syamsul Yusof itu mencipta sejarah apabila menjadi filem dengan jumlah kutipan paling tinggi dalam sejarah perfileman negara.

Selepas 33 hari ditayangkan di pawagam Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan mengutip sebanyak RM90 juta mengatasi filem Avengers: End Game yang mengutip RM87 juta. – KOSMO! ONLINE


Dua hari ditayangkan di televisyen, filem Mat Kilau terima komen negatif 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list