Artikel Terkini

Erling Haaland terus tambah koleksi gol

Erling Haaland terus tambah koleksi gol
Erling Haaland terus tambah koleksi gol 1

LONDON – Kemampuan Erling Haaland mengelak rasa kecewa menjadi senjata rahsia buat penyerang Manchester City itu ketika membantu pasukan meraih kemenangan 1-0 ke atas Crystal Palace di Selhurst Park kelmarin.

Jaringan berkenaan melengkapkan gol ke-28 buat bintang Norway itu dalam saingan Liga Perdana Inggeris dan sudah memadai untuk memadam kekecewaan selepas mensia-siakan ba­nyak peluang terbaik di babak pertama perlawanan.

“Untuk seseorang pemain bola sepak, bola keranjang mahu pun tenis, apabila kamu befikir segalanya sudah berakhir selepas melepaskan peluang terbaik, kamu pasti tidak akan jadi pemain terbaik.

“Sejak saya mengenalinya, saya dapati dia memiliki sikap luar biasa, dia boleh terlepas satu peluang, namun dia tidak pernah rasa tertekan atau sedih, sebaliknya terus berusaha.

“Dia sentiasa berfikiran positif dan tahu mempunyai peluang seterusnya, jadi ini adalah sifat luar biasa untuk pemain bola sepak. Haaland seorang yang yakin de­ngan peluang yang akan dia peroleh seterusnya,” kata pengendali City, Pep Guardiola.

Kejayaan Haaland meledak gol kemenangan itu mengha­dirkan kelegaan buat Guardiola yang percaya kualiti dimiliki pe­nyerang itu mampu memacu pasukan ke arah lebih baik dan keluar daripada detik kurang meyakinkan.

“Dia masih boleh baiki permainannya dengan pasukan ini. Orang mula berkata Haaland tidak lagi sama dengan sebelum ini, namun saya yakin dia akan terus menjaringkan gol dan jumlah jaringan akan jadi bukti terbaik,” jelasnya. – AGENSI


Erling Haaland terus tambah koleksi gol 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo