Artikel Terkini

Gajah ‘kutip tol’, tahan lori bawa tebu

Gajah ‘kutip tol’, tahan lori bawa tebu
Gajah ‘kutip tol’, tahan lori bawa tebu 1

BANGKOK – Sebuah video tular di laman media sosial memaparkan senario  seekor gajah menahan beberapa buah  lori membawa muatan tebu di sebatang jalan sebelum ‘mencuri’ makanan kegemarannya itu, lapor laman berita NDTV semalam.

Dalam kejadian dipercayai berlaku di Thailand,  seekor gajah pada awalnya dilihat berada di tepi sebatang jalan ketika sebuah lori membawa tebu melalui jalan tersebut.

Gajah itu bingkas bangun dan bergerak ke tengah jalan raya lantas menghalang laluan lori berkenaan.

Ia kemudian mengambil sedikit tebu untuk dimakan sebelum bergerak semula ke tepi jalan dan memberi laluan kepada lori tersebut untuk meneruskan perjalanan.

Tidak terhenti di situ, gajah sama kemudian dirakam menahan beberapa lori lain yang turut membawa muatan tebu, seolah-olah ia mengetahui jalan raya itu sering dilalui oleh kenderaan berat tersebut.

Ia dilihat mengambil sebatang tebu daripada setiap lori yang ditahan sebelum memberi laluan kepada kenderaan-kenderaan itu untuk meneruskan perjalanan.

Video itu menjadi tular dengan ramai yang terhibur melihatkan aksi gajah yang bijak itu.

“Pengutip duit tol,” demikian menurut keterangan pada video tersebut yang dimuat naik seorang pengguna di laman Twitter.

“Gajah itu sebenarnya ‘pemeriksa kualiti’. Ia sebenarnya ‘diupah’ oleh jabatan kawalan kualiti kilang gula untuk memeriksa kandungan gula dalam tebu,” kata seorang netizen sambil berseloroh. – Agensi 


Gajah ‘kutip tol’, tahan lori bawa tebu 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo