Infotainment

Gaya Sambutan Netizen Paling Menarik Di Media Sosial Tahun Ini

Gaya Sambutan Netizen Paling Menarik Di Media Sosial Tahun Ini
Gaya Sambutan Netizen Paling Menarik Di Media Sosial Tahun Ini 1

Masa berlalu begitu pantas, sedar tak sedar kita sekarang dah berada di era kemodenan. Semakin zaman berlalu, semakin banyak perkara yang berubah terutamanya perkembangan teknologi yang semakin pesat.

Baru-baru ni Ramadan dan Aidilfitri pun tak seperti tahun-tahun sebelum ini dah. Semuanya berubah sekelip mata. Kemeriahan sambutan hari raya tahun-tahun milenial ni jauhlah sikit bezanya dengan raya dulu-dulu.

Apa ditunggu lagi, jom kita tontonkan ‘flashback’ netizen yang paling menarik di sosial media yang menunjukkan gaya rakyat menyambut Ramadan dan Raya dulu berbanding dengan sekarang.

1. Duit Raya Dulu vs Sekarang

Kredit: IG elyamaisara_

Uish budak-budak sekarang ni advanced! Nak tahu tak apa trend yang paling best sekarang nk kasi duit Raya? Transfer je bhai. Ramai yang transfer kat eDompet je, macam Boost app tu. Senang jer, kan?

Fuh, jangan main-main, atuk nenek kat kampung tu pun dah pandai bagi eDuit Raya guna Boost weh, super duper moden betul. Tak payah dah baris lama-lama kat ATM untuk ambil wang tunai, lepastu kena masukkan dalam setiap sampul Duit Raya. Terus je, scan, kthnxbai!

2. Bazar Dulu vs Sekarang

@zhaeim Ni pembezaan raya dulu vs raya sekarang. Btw fav betul taufufa ni, Zhaeim beli ni kat bazar tadi bayar pakai Boost app je tau. Cashless dah sekarang dengan Boost app??? kalau nak menang rm100 dari Boost, buat je video raya dulu vs sekarang! #KeberkaTENRamadan #MyBoostedRamadan #MyBoostApp #SenangJerBoost ? feel free to use this sound – hariez

Kredit: TikTok Zhaeim

Peniaga di bazar Ramadan pun sama juga dah moden dah gais. Pakcik dan makcik pun semua dah menggunakan bayaran Boost QR tu.

Bagus juga kan, walaupun kami semua dah masuk fasa endemik bagi COVID-19, tapi kalau gunakan eDompet untuk bayar, akan sentiasa kurangkan risiko kontak rapat.

Bukan tu je, boleh kumpulkan Boost Stars juga dan dapatkan ganjaran hebat, seperti cashback, voucher diskaun, dan banyak lagi, bila bayar guna Boost.

3. Zakat Dulu vs Sekarang

@allifimran Sekarang dah takyah nak risau bayar zakat last minute. Boleh chill je bayar kat Boost app. Kalau korang nak menang RM100 dari @myboostapp, buat video tentang Raya Dulu vs Raya sekarang!#KebangkiTENRamadan #MyBoostedRamadan #MyBoostApp #SenangJerBoost ? original sound – CEO ROTI TISU ( allifimran ) – allifimran

Kredit: TikTok allifimran

Dulu masa nak bayar Zakat kena pergi pejabat Zakat atau beratur dekat booth Zakat, tapi sekarang, netizen semua rilek je kat rumah tekan butang kat telefon, bayar Zakat guna Boost.

Tu je la trend sambutan Raya dan Ramadan yang paling menarik di social media yang kami jumpa untuk kali ni. Walaupun rakyat Malaysia tidak dapat menyambut dengan sepenuhnya dua tahun lepas, disebabkan oleh COVID-19. Ia amat menggembirakan untuk melihat rakyat semua bangkit semula tahun ini menggunakan teknologi.

Untuk korang yang belum lagi, jom muat turun aplikasi Boost sekarang di App Store, Google PlayStore, Huawei AppGallery melalui link ni: https://myboost.app.link/BoostRayaRotiKaya.

Jangan lupa untuk follow Boost di social media (YouTube) di sini untuk promosi terbaru: https://bit.ly/BoostRayaxEjenAli

#KebangkiTENRaya #MyBoostedRaya #MyBoostApp #SenangJerBoost


Gaya Sambutan Netizen Paling Menarik Di Media Sosial Tahun Ini 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list