Infotainment

Google Maps Malaysia Sedia Paparkan Lokasi Stesen Pengecasan EV

Google Maps Malaysia Sedia Paparkan Lokasi Stesen Pengecasan EV
Google Maps Malaysia Sedia Paparkan Lokasi Stesen Pengecasan EV 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Peningkatan jumlah pengguna kereta elektrik pada saban hari di Malaysia mendorong kepada keperluan mengetahui lokasi pengecasan dengan lebih cepat dan meluas.

Artikel Berkaitan:

Google pada kali ini telah mengemas kini servis Maps mereka dengan memasukkan info lokasi pengecasan kenderaan elektrik menerusinya. Maklumat yang dipaparkan juga agak terperinci termasuklah pilihan jenis plug, pengecasan pantas dan juga tempoh beroperasi sesuatu lokasi pengecasan.

Google Maps Malaysia Sedia Paparkan Lokasi Stesen Pengecasan EV 2

    Sumber Gambar: Google Maps

Dengan memasukkan frasa charging station pada ruangan carian, anda bakal dipaparkan dengan senarai sejumlah lokasi pengecasan kereta elektrik di sekitar berdekatan dan juga lokasi yang tersedia.

Google Maps Malaysia Sedia Paparkan Lokasi Stesen Pengecasan EV 3
Sumber Gambar: Google Maps

Malah, anda boleh menapis dengan lebih spesifik stesen pengecasan yang menyediakan kepala pengecas yang bersesuaian berserta kapasiti kuasa 50kW dan ke atas atau pun 150kW dan ke atas. Selepas memilih lokasi yang bersesuaian, anda boleh terus menavigasi ke lokasi berkenaan.

Buat pemilik kereta EV, ini merupakan salah satu pilihan alternatif terbaik dalam mencari lokasi pengecasan kereta anda. Malah, maklumat yang diberikan juga sedia dikemas kini dari semasa ke semasa.


Google Maps Malaysia Sedia Paparkan Lokasi Stesen Pengecasan EV 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo