Berita

Hanya Kane layak dalam skuad Liverpool

Hanya Kane layak dalam skuad Liverpool 1

Hanya Kane layak dalam skuad Liverpool 2

London: Graeme Souness percaya hanya Harry Kane satu-satunya pemain Tottenham yang layak beraksi dalam skuad Liverpool.

Penyerang itu meledak 15 jaringan dalam 19 perlawanan sekaligus membolehkan Spurs muncul pencabar serius kepada The Reds dalam misi mempertahankan gelaran liga.

Tetapi legenda Liverpool, Souness yang menjuarai lima gelaran ketika era 1970-an dan 80-an percaya Jurgen Klopp akan memilih Sadio Mane berbanding Heung-min Son yang kini berada pada kemuncak prestasi.

Penyerang Korea Selatan itu menjaringkan 13 gol untuk Tottenham sejak permulaan musim.

Souness berkata kepada The Times: ”Liverpool mempunyai kelebihan dalam setiap bahagian dan Spurs masih ketinggalan jauh.

”Hanya seorang pemain Spurs yang layak dalam kesebelasan Liverpool iaitu Kane kerana Sadio Mane boleh melakukan apa sahaja yang dilakukan Son dan juga ‘berperang’ dengan anda.

”Saya tak nampak Liverpool akan merudum seperti Arsenal seperti dijangka ramai orang selepas ketiadaan Virgil Van Dijk dan Fabinho, pemain tengah bertahan terbaik di bahagian belakang.”

Souness yakin kaedah bola sepak Mourinho tidak dipedulikan penyokong Spurs jika kelab itu mampu mengakhiri kemarau trofi 12 tahun.

Katanya: ”Mourinho layak diberikan kredit selepas apa dilakukannya kepada Spurs. Dia mendapat apa dimahukan dan dia berkata, ‘ inilah cara mendapatkan yang terbaik daripada pemain dan mendapatkan keputusan.’

”Sama ada dia mendapatkan sokongan jangka panjang dan menikmati sedikit tuah ketika jendela perpindahan seperti ketika bersama Chelsea, hanya masa menentukan.

”Tumpuan kini ialah cara mereka beraksi dalam perlawanan besar. Ia pasti sukar disaksikan tetapi akan diterima penonton dalam jangka masa pendek jika ia membawa kejayaan. Dua Piala Liga dalam tempoh 29 tahun tidak mencukupi buat kelab besar.”

Liverpool akan menanti kunjungan Spurs dalam perlawanan tumpuan Liga Perdana pada awal pagi Khamis ini.

Hanya Kane layak dalam skuad Liverpool 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo