Artikel Terkini

Hospital huru-hara, pesakit tiba dengan peluru meriam tersekat dalam dubur

Hospital huru-hara, pesakit tiba dengan peluru meriam tersekat dalam dubur
Hospital huru-hara, pesakit tiba dengan peluru meriam tersekat dalam dubur 1

PARIS – Sebilangan pesakit sebuah hospital di Perancis dipindahkan Sabtu lalu selepas seorang warga emas tiba dengan sebutir peluru meriam dari era Perang Dunia Pertama yang tersekat dalam duburnya, lapor akhbar New York Post semalam.

Pesakit berusia 88 tahun itu mengunjungi Hospital Sainte Musse di bandar Toulon untuk mengeluarkan bahan letupan antik itu, namun sebaliknya mencetuskan babak ‘kegerunan terhadap bom’, lapor agensi berita Var-Matin.

“Situasi kecemasan berlaku dari pukul 9 malam hingga 11.30 malam (waktu tempatan) pada Sabtu lalu yang memerlukan campur tangan unit pemusnah bom, pemindahan pesakit dewasa dan kanak-kanak serta kerahan ambulans.

“Kami terpaksa menguruskan risiko itu dalam rangka kerja reaktif. Apabila ragu-ragu, kami mengambil semua langkah berjaga-jaga,” kata jurucakap hospital.

Pakar pemusnah bom di tempat kejadian kemudian menentukan kemungkinan bahawa peluru itu akan meletup di dalam badan lelaki tersebut.

“Mereka meyakinkan kami dengan memberitahu bahawa ia adalah barang dari Perang Dunia Pertama yang digunakan oleh tentera Perancis,” kata hospital berkenaan.

Doktor kemudian memulakan proses mengeluarkan objek itu yang berukuran hampir 20 sentimeter (sm) panjang dan lebih 5 sm lebar dari rektum pesakit tersebut.

Dia kini dipercayai berada dalam keadaan stabil dan dijangka pulih sepenuhnya. – Agensi

 


Hospital huru-hara, pesakit tiba dengan peluru meriam tersekat dalam dubur 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo