Artikel Terkini

Idea Pilihan Dinding Dapur Estetik, Mampu Tonjolkan Ruang Luar Biasa

Idea Pilihan Dinding Dapur Estetik, Mampu Tonjolkan Ruang Luar Biasa
Idea Pilihan Dinding Dapur Estetik, Mampu Tonjolkan Ruang Luar Biasa 1

Inspirasi motif jubin dinding dapur yang cantik dan attractive pastinya menjadi idaman setiap wanita. Pilihan dinding dapur yang estetik dapat tonjolkan ruang dapur anda luar biasa.

Dinding dapur adalah satu kawasan atau ruang yang perlu dititik berat dan tidak boleh diambil ringgan. Ini kerana ruang dapur adalah ruang yang boleh jadi ruang yang sangat kotor dan sangat bersih. Sebab itulah pemilihan jubin pada dinding dapur amat penting. Bukan sekadar cantik sahaja malah anda perlu ambil tahu pelbagai jenis faktor dan kesesuaian seramik dapur sebelum anda pasang.

Permukaan seramik jubin yang tahan panas, tidak mudah menyerap air dan kotoran mudah dibersihkan adalah seramik kualiti terbaik untuk dinding dapur anda. Inilah perkara yang perlu anda titik beratkan bukan sekadar warna dan motif sahaja.
IMPIANA kongsikan idea seramik dinding dapur estetik yang mampu jadikan ruang dapur anda lebih menyerlah.

Jubin Estetik Mewah

Bagi yang gemarkan ruang dapur nampak lebih mewah pemilihan warna cerah iaitu putih sudah menjadi kemestian. Manakalah seramik dinding dapur dengan motif marmar akan menghasilkan aura mewah yang lebih menonjol. Bijak memilik kombinasi kabinet dapur dengan warna serta corak yang seakan. Pasti menawan!

Jubin 3D

Memang cantik untuk dijadikan backsplash pada ruang dapur. Ia akan memberi satu ilusi yang berlainan dalam suasana tersendiri. Nampak lebih menonjol dari ruang dinding yang lain. Tetapi kena rajin la cuci selepas masak kena cepat-cepat bersihkan kotoran minyak yang melekat pada seramik 3 Dimensi ini. Kalau tidak celah-celah jubin ini akan menangkap kesan kotoran degil dan membuatkan anda pening kepala untuk membersihkannya nanti.

Jubin Berciri Kayu

Memilih dinding dapur dengan seramik bercirikan kayu ini adalah satu keputusan yang bijak. Bagi yang gemarkan konsep tidak mudah lapuk dek zaman. Menariknya dapur anda seakan dibina dengan kemasan kayu tetapi sebaliknya ia adalah seramik yang tahan panas dan tidak mudah terbakar. Menarikkan, suasana akan nampak lebih warm.

Jubin Berwarna Warni

Pada suatu masa jubin kecil ini menjadi pilihan ramai. Berwarna-warni meriah dengan konsep dapur, merah, hijau dan banyak lagi warna yang boleh dijadikan pilihan. Jubin ini menjadi trend backsplah dapur pada suatu maa. Memang cantik dan menarik perhatian, harus di cuci setiap kali selepas memasak. Celah jubin itu menjadi satu perkara yang rumit dan lama kelamaan akan menjadi kesan kuning dari kotoran minyak yang melekat.

Idea Pilihan Dinding Dapur Estetik, Mampu Tonjolkan Ruang Luar Biasa 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo