Infotainment

Isu Persenda Baju, Ryzal Mohon Netizen Jangan Libatkan Anak Dalam Kandungan

Isu Persenda Baju, Ryzal Mohon Netizen Jangan Libatkan Anak Dalam Kandungan 2

Kini Trending

Isu Persenda Baju, Ryzal Mohon Netizen Jangan Libatkan Anak Dalam Kandungan 3

Semalam, Youtuber terkenal iaitu Ryzal Ibrahim telah membuat permohonan maaf susulan video cara gurauannya terhadap Maryam yang pada ketika itu mengenakan pakaian tradisional Iban dianggap seperti memperlekehkan pakaian kebanggaan orang Sarawak.

Artikel berkaitan: Didakwa Persenda Pakaian Tradisional Iban, Ryzal DurianKimchi Mohon Maaf

Artikel berkaitan: Baju Tradisional Iban Dipersenda, Faye Kusairi Akui Terguris Sikap Ryzal

Terbaru, Ryzal memohon kepada netizen untuk berhenti menghina atau mendoakan perkara yang tidak baik terhadap anak dalam kandungan isterinya, Maryam.

Isu Persenda Baju, Ryzal Mohon Netizen Jangan Libatkan Anak Dalam Kandungan 5

Maafkan jika permintaan saya ini keterlaluan. Saya hanya meminta supaya sesetengah pihak tidak melibatkan anak dalam kandungan isteri saya yang tidak bersalah. Saya mohon supaya tidak membuat fitnah terhadap anak yang masih dalam kandungan 5 bulan itu yang belum melihat dunia.  Anak itu anugerah Allah pada kami berdua selepas 2 tahun dalam bahtera perkahwinan.

Menurut Ryzal, dia faham mengenai kemarahan orang ramai. Namun, dia berharap masyarkat jangan libatkan isteri dan anaknya yang masih dalam kandungan. Jelasnya lagi, anak mereka yang bakal lahir itu tidak bersalah dan tidak layak untuk menerima kecaman. Ryzal turut memaafkan semua yang telah keterlanjuran menyebar fitnah mengenai anaknya.

Isu Persenda Baju, Ryzal Mohon Netizen Jangan Libatkan Anak Dalam Kandungan 7

Terima kasih kerana menegur saya. Saya sedar salah dan bertanggungjawab atas kesilapan saya buat. Saya tak memaksa untuk dimaafkan, saya memohon maaf atas dasar tanggungjawab kerana melukakan hati ramai pihak terutama orang Sarawak khususnya kaum Iban.

Kepada rakan artis dan penggiat seni di Malaysia, saya mohon maaf jika isu ini memberi kesan buruk kepada industri tanah air. Saya amat berharap semoga tiada perbalahan atau kebencian pada mereka yang mungkin sama terkesan akibat kata-kata saya.

Ryzal turut mengakui kesalahan yang dilakukan dan menerima sebarang bentuk kritikan yang diberikan kepadanya. Dia turut memohon maaf kepada semua pihak sekali lagi terutama kaum Iban di Sarawak.

Sumber: Ryzal Ibrahim


Isu Persenda Baju, Ryzal Mohon Netizen Jangan Libatkan Anak Dalam Kandungan 9

The following two tabs change content below.

I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.Isu Persenda Baju, Ryzal Mohon Netizen Jangan Libatkan Anak Dalam Kandungan 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo