Berita

‘Kejar impian, usah putus asa’

'Kejar impian, usah putus asa' 2

Kuala Lumpur: Pencapaian atlet paralimpik negara, Ziyad Zolkefli begitu jauh meninggalkan atlet remaja biarpun dia beraksi bersama atlet normal yang lain.

Pencapaiannya kini sukar dikejar dan pemenang pingat emas Sukan Paralimpik Rio itu semakin selesa bergelar atlet lontar peluru nombor satu Malaysia.

Malah dia membuktikan mampu mencipta sejarah apabila meraih pingat emas acara lontar peluru pada Kejohanan Trek dan Padang Terbuka Thailand di Kompleks Sukan Universiti Thammasat di Bangkok pada 2017 malah turut meraih pingat perak di Sukan Sea Filipina dengan catatan 17.03m.

Namun atlet berusia 30 tahun itu menasihatkan atlet muda untuk tidak berputus asa dan terus mencuba.

Katanya, dia berharap atlet negara terus bermotivasi untuk berusaha mengejar impian dan jangan sesekali berputus asa sama seperti dirinya yang mahu terbaik untuk membanggakan seluruh rakyat Malaysia.

”Biarpun jarak antara atlet junior sekarang ini jauh, tapi saya harap mereka terus berusaha. Teruskan impian jangan pernah putus asa. Disiplinkan diri untuk kejar impian sampai ke satu tahap yang anda semua inginkan,” katanya.

Untuk rekod, Ziyad adalah pemegang rekod para dunia yang dilakukan ketika Kejohanan Para Dunia di London pada 2017 dengan catatan 17.29m mengatasi pencapaian yang direkodkan ketika meraih emas di Olimpik Rio 16.84m pada 2016.

Bagaimanapun, rekod kebangsaan masih kekal milik bekas atlet negara Adi Alifuddin Hussin yang melakukan lontaran 17.54m pada Sukan Sea Palembang Indonesia 2011.

'Kejar impian, usah putus asa' 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo