Artikel Terkini

Komen ‘Nazrul Nazari’ isu 2019, sudah diambil tindakan -Polis

Komen ‘Nazrul Nazari’ isu 2019, sudah diambil tindakan -Polis
Komen 'Nazrul Nazari' isu 2019, sudah diambil tindakan -Polis 1

AMPANG JAYA – Penularan semula kenyataan yang menyentuh sensitiviti kaum dari pengguna Facebook bernama ‘Nazrul Nazari’ yang tular di media sosial baru-baru ini, merupakan isu lama pada tahun 2019.

Setiausaha Polis Diraja Malaysia (PDRM), Datuk Noorsiah Mohd Saaduddin berkata, pihaknya mengesan penularan semula hantaran berbaur perkauman itu di pelbagai platform media sosial, hari ini.

Kata beliau, hantaran tersebut telah dimuat naik pada bulan Ogos 2019 oleh pemilik akaun Facebook ‘Nazrul Nazari’.

“Seorang lelaki tempatan berusia 33 tahun telah ditangkap 1 April lalu dan didakwa di bawah Seksyen 182 Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

“Justeru itu orang awam dinasihatkan supaya tidak menularkan sebarang berita lama atau dikitar semula, yang boleh mendatangkan kegusaran dalam kalangan masyarakat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Baru-baru ini, tular sebuah hantaran melalui kumpulan Facebook ‘KERAJAAN PERPADUAN YDPA’ dengan memetik kenyataan menyentuh sensitiviti perkauman oleh seorang pengguna Facebook bernama ‘Nazrul Nazari’.

Dalam tangkap layar yang tular di media sosial itu, terpampang di ruangan komen dari ‘Nazrul Nazari’ yang tertulis ‘Bila 13 mei nak berulang… tak sabar nak bunuh india china’,” katanya. -KOSMO! ONLINE.


Komen 'Nazrul Nazari' isu 2019, sudah diambil tindakan -Polis 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo