Infotainment

Konvoi Polis Memotong Di Garisan Berkembar Dikecam Netizen

Konvoi Polis Memotong Di Garisan Berkembar Dikecam Netizen
Konvoi Polis Memotong Di Garisan Berkembar Dikecam Netizen 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Setiap kali pemandu dan penunggang motosikal kawasan ‘jalan raya tunggal’, kita perlu sentiasa peka dan berhati-hati kerana sudah banyak kes kenderaan memotong di garisan berkembar secara berbahaya sehingga boleh menyebabkan kemalangan.

Baru-baru ini pengguna Twitter meluahkan rasa tidak puas hati setelah menonton satu rakaman video pendek dashcam di mana sebuah kereta peronda polis mengiringi dua buah trak tunda (di atasnya ada kereta mewah) dan sebuah 4×4.

Pemilik rakaman dashcam itu terpaksa masuk ke lorong kecemasan untuk mengelak pertembungan dengan konvoi terbabit yang memotong garisan berkembar dan meluru kehadapan ke arahnya.

Setelah melepasi 4×4 di sebelahnya, barulah pemandu itu masuk semula ke dalam lorong dan kelihatan beberapa buah kenderaan lain sedang beratur panjang di dalam barisan di laluan bertentangan.

Dalam pada itu, ramai yang tertanya siapakah pemilik kereta-kereta berkenaan sehingga mendapat ‘special escort’ daripada pihak berkuasa tempatan.

Tambah netizen lagi, sekiranya seseorang pemandu itu panik semasa berhadapan dengan situasi seperti itu, sudah pasti kedua-dua pihak akan berlanggar di antara satu sama lain.

* Ikuti VOCKET CAR CLUB melalui Facebook dan Instagram untuk ketahui perkembangan dan isu semasa automotif dari dalam dan luar negara.

Baca lagi artikel-artikel lain berkaitan dengan juru iring yang membuatkan warganet kurang berpuas hati. Klik pautan-pautan di bawah.

VIP Potong Barisan Semasa Pengguna Jalan Raya Terperangkap Dalam Kesesakan Undang Kemarahan Ramai

Jadi ‘Punca’ Jalan Sesak, Kereta Pengiring VIP Kena Hon Dengan Pengguna Jalan Raya

Akibat Hentikan Trafik Demi VVIP, Dua Buah Kereta Kemalangan


Konvoi Polis Memotong Di Garisan Berkembar Dikecam Netizen 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list