Infotainment

Langgar SOP PKP, Shuib Dan Siti Sarah Didenda Kerana Makan Beramai-Ramai Di Restoran

Langgar SOP PKP, Shuib Dan Siti Sarah Didenda Kerana Makan Beramai-Ramai Di Restoran 2

Usahawan Shuib Sepahtu dan isterinya, penyanyi Siti Sarah dilaporkan telah didenda sebanyak Rm1,000 setiap seorang apabila didapati melanggar prosedur operasi standard (SOP) dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan kerajaan kini.

Difahamkan, pasangan suami isteri ini telah didapati duduk di sebuah meja melebihi dua serta tidak mengamalkan penjarakan fizikal di sebuah restoran pada hari Jumaat yang lalu.

Ketua Polis Daerah Lipis, Superintendan Azli Mohd Noor yang ditemui media berkata, terdapat dua lagi pelanggan yang duduk di meja yang sama turut dikenakan kompaun.

“Turut dikenakan tindakan ketika rondaan pasukan Task Force Op COVID-19 Balai Polis Kuala Lipis kira-kira jam 9 malam itu ialah pemilik restoran terbabit. Kompaun dikeluarkan di bawah Akta Pencegahan dan Kawalan Penyakit Berjangkit 1988.”

Terdahulu, seorang pengguna media sosial telah memuat naik foto dirinya bersama pasangan selebriti itu sedang menjamu selera di premis tersebut menerusi akaun Facebook peribadi miliknya.

Sekadar info, kerajaan mula melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara menyeluruh di setiap negeri bermula 10 Februari lalu di mana antara peraturan yang ditetapkan adalah hanya dua individu sahaja dibenarkan berada di satu meja ketika makan di restoran atau gerai makan.Langgar SOP PKP, Shuib Dan Siti Sarah Didenda Kerana Makan Beramai-Ramai Di Restoran 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo