Infotainment

Lelaki hilang semasa angkat kayu ditemukan lemas

Lelaki hilang semasa angkat kayu ditemukan lemas
Lelaki hilang semasa angkat kayu ditemukan lemas 1

PASIR MAS: Seorang lelaki yang dikhuatiri hilang semasa meredah air banjir untuk mengangkat kayu di bawah rumahnya ditemukan lemas di Kampung Chenerai, Alor Pasir di sini hari ini.

Mangsa, Mohd. Razawi Ahmed, 45, yang dilaporkan hilang sejak Selasa lalu ditemukan dalam keadaan tidak sedarkan diri di kawasan rumahnya pada pukul 10.45 pagi.

Saudaranya, Wan Habsah Wan Yusof, 53, berkata, sebelum kejadian dia sempat melihat mangsa dari rumahnya untuk meredah banjir sedalam 0.4 meter pada pukul 5 petang bagi mengangkat kayu miliknya daripada hanyut dibawa arus banjir.

“Bagaimanapun, selepas tiga jam kemudian mangsa tidak muncul. Ketika itu, air semakin naik menyebabkan kami sukar untuk mencarinya dan melaporkan kejadian ini kepada pihak polis.

“Operasi mencari arwah juga turut dilakukan oleh anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Pasir Mas,” katanya dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Wan Habsah memberitahu, mangsa yang tinggal bersendirian itu mengidap penyakit asma kronik.

Katanya, dia tidak menolak kemungkinan arwah penat dan terjatuh semasa mengangkat kayu di bawah rumahnya

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohd Nasaruddin M Nasir, mengesahkan penemuan mangsa lemas pada jam 10.45 pagi.

Katanya, ini merupakan kejadian lemas ketiga sepanjang enam hari Pasir Mas dilanda banjir.

“Ia termasuk kes mati lemas seorang lelaki warga emas berusia 70 tahun di Kampung Perol, Tok Uban (21 Disember) dan kanak-kanak berusia 15 bulan di Kampung Gual To’Deh, Rantau Panjang (19 Disember),” ujarnya.-UTUSAN

 


Lelaki hilang semasa angkat kayu ditemukan lemas 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo