Infotainment

Lelaki Keluar Jogging Ketika Positif Covid-19

Lelaki Keluar Jogging Ketika Positif Covid-19
Lelaki Keluar Jogging Ketika Positif Covid-19 1

Kini Trending

Lelaki Keluar Jogging Ketika Positif Covid-19 2

Perkongsian video seorang lelaki di laman TikTok menceritakan pengalamannya kembali negatif Covid-19 selepas membuat larian sejauh 10 kilometer menarik perhatian netizen.

Menerusi video pendek tersebut pemilik video ini didakwa positif Covid-19 pada 2 Mac yang lalu selepas melakukan pemeriksaan menerusi ujian kit pantas (RTK).

Petang kelmarin positif.

Susulan tidak dapat tidur, lelaki ini mengambil keputusan untuk jogging dan dia menjelaskan sama sekali tidak mengalami kesan pada staminanya walaupun disahkan positif Covid-19.

Semalam tak boleh tidur. Habis badan berpeluh, peluh busuk gila gila. Bau dia macam peluh tosik orang yang tak pernah buat apa-apa tetapi berpeluh.

Saya positif tetapi saya jalankan aktiviti sukan di kawasan yang sunyi.

Bagaimanapun di hujung video tersebut lelaki ini berkongsi dia sekali lagi melakukan ujian RTK dan mendapati keputusannya adalah negatif.

Menerusi ruangan balas, rata-rata netizen mengecam tindakan lelaki ini berikutan berada di luar ketika positif Covid-19 yang secara tidak langsung boleh menjangkiti orang lain.

Cuba periksa sebab rasa sihat badan

Lelaki Keluar Jogging Ketika Positif Covid-19 4

Susulan daripada itu, Dr Khairul Hafidz menerusi satu ciapan di Twitter menjelaskan berlari sejauh 10 kilometer sama sekali tidak akan menyebabkan pesakit Covid-19 negatif dengan kadar segera.

Sumber: Twitter & Dr Khairul Hafidz


Lelaki Keluar Jogging Ketika Positif Covid-19 6

The following two tabs change content below.

Don’t settle for less, always know your worth.


Lelaki Keluar Jogging Ketika Positif Covid-19 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo