Infotainment

Lepuh kanser kulit Biden berjaya dikeluarkan

Lepuh kanser kulit Biden berjaya dikeluarkan
Lepuh kanser kulit Biden berjaya dikeluarkan 1

WASHINGTON: Lepuh kulit kanser di dada Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden, 80, berjaya dikeluarkan di sebuah pusat perubatan tentera pada 16 Februari lalu.

Lapor Al Jazeera, doktor peribadinya, Dr. Kevin O’Connor mendedahkan, lepuh itu dikesan semasa pemeriksaan perubatan rutin dan mendapati ia merupakan karsinoma sel basal yang tidak cenderung untuk merebak.

Katanya, semua tisu kanser juga berjaya dikeluarkan dalam rawatan itu.

“Tiada rawatan lanjut diperlukan,” katanya dalam laporan yang dibentangkan di White House Jumaat lalu.

Biden, orang tertua pernah menjadi presiden AS dijangka mengisytiharkan bertanding untuk pemilihan semula Presiden pada 2024 dan kesihatannya kini dalam pengawasan pakar perubatan.

Menurut laporan perubatan, lepuh tersebut dikeluarkan semasa pemeriksaan perubatan tahunan Biden pada 16 Februari lalu dan selepas itu, presiden diisytiharkan sesuai untuk bertugas.

Biden dilaporkan menyelesaikan satu siri ujian perubatan yang dimulakannya tahun lalu di Pusat Perubatan Tentera Nasional Walter Reed, sebuah kompleks di pinggir bandar Washington.

O’Connor menulis dalam laporan bahawa Biden menghabiskan banyak masa di bawah sinar matahari pada masa mudanya, namun, dia dirawat secara berkala untuk membuang kanser kulit dan ia bukan melanoma setempat.

“Tapak biopsi sudah sembuh dengan baik dan presiden akan meneruskan pengawasan dermatologi sebagai sebahagian daripada penjagaan kesihatan komprehensifnya yang berterusan.

“Presiden Biden kekal sebagai lelaki yang sihat, bertenaga, berumur 80 tahun yang layak untuk melaksanakan tugas-tugas presiden dengan jayanya termasuk sebagai Ketua Eksekutif, Ketua Negara dan Panglima Tertinggi,” kata O’Connor dalam laporan berkenaan.

 


Lepuh kanser kulit Biden berjaya dikeluarkan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo