Infotainment

Macam Cerita Mr.Bean, Lelaki Ini Langgar Lampu Merah Penuh ‘Sopan’ Depan Polis

Macam Cerita Mr.Bean, Lelaki Ini Langgar Lampu Merah Penuh ‘Sopan’ Depan Polis
Macam Cerita Mr.Bean, Lelaki Ini Langgar Lampu Merah Penuh 'Sopan' Depan Polis 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Setiap kali kita ternampak kenderaan polis di atas jalan raya, sudah pasti kita akan membawa kenderaan dengan baik di hadapan mereka supaya tidak dikenakan apa-apa denda.

Namun, seorang penunggang motosikal ini dirakam oleh pengguna jalan raya lain apabila dia ‘berjaya’ melanggar lampu merah dengan tenang di hadapan polis yang sedang berhenti menunggu lampu isyarat.

Lelaki itu memperlahankan dan memberhentikan motosikalnya bersebelahan polis tersebut. Setelah itu dia turun daripada motosikal, lalu menolaknya ke simpang kiri jalan di hadapan polis itu sendiri.

Polis melihat dan membiarkan sahaja penunggang motosikal tersebut berlalu pergi walaupun pada waktu itu lampu isyarat menunjukkan lampu berwarna merah di lorong jalan mereka.

Kejadian tersebut dipercayai berlaku di negara China itu telah mendapat perhatian netizen yang rata-ratanya kagum dan pada masa berasa geli hati melihat tindakan penunggang motosikal terbabit.

Tambah netizen lagi, ada kemungkinan lelaki itu meniru ‘Taktik Mr.Bean’ yang pernah ditayangkan di dalam salah satu sirinya dahulu. Mr.Bean telah menolak keretanya setelah melihat seorang lelaki turun dan menolak basikal untuk membelok ke lorong kiri semasa lampu isyarat berwarna merah.

Nampaknya ‘Taktik Mr.Bean’ itu telah berjaya membuatkan polis menganggap motosikal lelaki itu ‘rosak’, jadi dia langsung tidak hirau untuk menahan lelaki terbabit.

Sementara itu, seorang anggota polis geleng kepala apabila melihat satu pasangan melanggar lampu merah dihadapannya walaupun siren peringatan sudah dibunyikan.

Polis Geleng Kepala Sebelum Kejar Penunggang Motosikal Langgar Lampu Merah

Netizen Mahukan ‘Roadblock’ Setelah Tonton Rakaman Video Polis Tahan Kereta Potong Barisan

Geram Toyota Hilux Ikut Belakang, Ambulans Buat ‘Pengumuman’ Minta Polis Tahan Pemandu


Macam Cerita Mr.Bean, Lelaki Ini Langgar Lampu Merah Penuh 'Sopan' Depan Polis 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list