Artikel Terkini

Mahkamah: Pekerja ladang tipu 3 syarikat pelancongan dijel, denda

Mahkamah: Pekerja ladang tipu 3 syarikat pelancongan dijel, denda
Mahkamah: Pekerja ladang tipu 3 syarikat pelancongan dijel, denda 1

KUALA LUMPUR – Perbuatan seorang pekerja ladang yang menipu tiga buah syarikat pelancongan untuk menyerahkan tiket penerbangan bernilai RM26,588 membawa padah apabila dia dihukum penjara setahun dan tiga sebatan, oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini.

T.Haans Raaj , 22,dikenakan hukuman itu selepas mengaku bersalah atas tiga pertuduhan yang dibaca di hadapan Majistret Atiqah Mohamed @ Mohamad Saim, Wong Chai Sia dan Aina Azahra Ariffin.

Mahkamah memerintahkan tertuduh dipenjara bermula tarikh tangkap iaitu Isnin lalu.

Mengikut pertuduhan, dia didakwa menipu tiga buah syarikat pelancongan dengan memperdayakan untuk menyerahkan tiket penerbangan iaitu RM4,960, RM15,397 dan RM6,231 kepadanya, menggunakan transaksi tidak wujud.

Sedangkan, syarikat-syarikat tersebut tidak akan bertindak sedemikian, sekiranya tidak diperdayakan.

Kesalahan dilakukan di tiga lokasi berasingan di ibu negara, antara 8 Jun hingga 16 Disember lalu.

Bagi ketiga-tiga pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara antara setahun hingga 10 tahun dan sebat dan boleh juga dikenakan denda, jika sabit kesalahan.

Dalam prosiding hari ini pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, B. Sareeka, Nur Hafiezah Mohamed Fauzi dan Nadia Eleena Jamaluddin Akbar manakala tertuduh tidak diwakili peguam. – KOSMO! ONLINE


Mahkamah: Pekerja ladang tipu 3 syarikat pelancongan dijel, denda 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo