Infotainment

Mahu ‘Selamatkan’ Rakyat, China Haramkan Selebriti Lelaki Berpewatakan Feminin Muncul Di TV

Mahu ‘Selamatkan’ Rakyat, China Haramkan Selebriti Lelaki Berpewatakan Feminin Muncul Di TV
Mahu 'Selamatkan' Rakyat, China Haramkan Selebriti Lelaki Berpewatakan Feminin Muncul Di TV 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Sekiranya anda kerap menonton siri atau filem yang dikeluarkan media Barat sejak akhir-akhir ini, pastinya anda cukup sedar di mana media Barat seolah ‘mempromosikan’ dan meraikan gaya seseorang selebriti tanpa mengira jantina, orientasi seksual atau perwatakannya.

Dalam pada itu, perkara ini nampaknya nyata berbeza di China apabila pihak kerajaan mereka sedia mengharamkan selebriti lelaki dengan perwatakan feminin dalam usaha untuk ‘menyelamatkan’ kaum lelaki di negara tersebut untuk kekal maskulin.

Mahu 'Selamatkan' Rakyat, China Haramkan Selebriti Lelaki Berpewatakan Feminin Muncul Di TV 2

Sumber: the star

Dinamakan sebagai revolusi budaya, pihak kerajaan China memaklumkan pihak penyiar perlu mematuhi undang-undang ini di mana kawalan ketat bakal dijalankan. Selain itu, selebriti yang berpewatakan pelik atau songsang bakal dihalang untuk disiarkan secara rasmi di TV.

Menerusi langkah yang dibuat pihak China, didapati terdapat sesetengah pihak yang kurang senang selepas mendapati beberapa selebriti dari negara luar tidak lagi dapat disiarkan di negara tersebut khususnya dari Korea Selatan.

Tidak kurang juga individu dari Amerika Syarikat yang tidak bersetuju dengan undang-undang China yang mahu memastikan rakyatnya tidak terpengaruh dengan gaya selebriti berkenaan.

Tular pada minggu ini apabila pelanggan ini ‘terkejut’ apabila mendapati perlu membayar sehingga RM1,230 untuk sebuah kek beserta duit.

Sangka ‘Duit Tarik’ Sudah Termasuk Harga Kek, Perbualan Penjual Sama Pembeli Ini Buat Netizen Terhibur

Wanita Ini Lukis Stesen KTM Guna Microsoft Excel, Hasilnya Buat Netizen Tergamam


Mahu 'Selamatkan' Rakyat, China Haramkan Selebriti Lelaki Berpewatakan Feminin Muncul Di TV 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo