Infotainment

Majalah 3 Dipuji Buat Dokumentari Isu COVID-19, Netizen Sebak Dengar Kata-Kata Jururawat Ini

Majalah 3 Dipuji Buat Dokumentari Isu COVID-19, Netizen Sebak Dengar Kata-Kata Jururawat Ini 2


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Semalam, Majalah 3 tampil dengan sebuah dokumentari yang memaparkan situasi sebenar yang berlaku ketika penularan wabak pandemik COVID-19 di negara kita.

Menerusi dokumentari tersebut, kita dapat lihat bagaimana petugas barisan hadapan berhadapan dengan situasi yang tidak dijangka ini dan juga bagaimana para pesakit COVID-19 pada tahap 4 atau 5 yang terpaksa bergantung dengan bantuan pernafasan tidak dapat berjumpa dengan keluarga tersayang.

Malah, ada juga pesakit yang hanya mampu melihat keluarga tersayang dengan video call sebelum menghembuskan nafas terakhir. Kata-kata jururawat dalam dokumentari tersebut yang mengatakan pihak perubatan tidak mengira bangsa dan agama bertungkus lumus menjaga para pesakit sehingga sembuh.

Dokumentari yang disiarkan di saluran TV3 itu mendapat perhatian ramai dan rata-rata netizen berasa sebak melihat laporan tersebut. Malah, para netizen turut berharap orang ramai akan miliki kesedaran untuk mengamalkan SOP agar dapat membendung penularan wabak COVID-19 yang makin membimbangkan.

 

Screenshot 2021-05-18 at 4.22.29 PM

Screenshot 2021-05-18 at 4.22.45 PM

Bukan itu sahaja, ada juga netizen yang berkongsi kepenatan ahli keluarga mereka yang merupakan petugas barisan hadapan sepanjang pandemik ini menular. Malah, para netizen cukup terharu dan sedih melihat sisi lain yang dialami oleh para petugas barisan hadapan dan juga pesakit COVID-19.

Untuk rekod, wabak pandemik COVID-19 yang bermula di China pada tahun 2019 kini telah menular ke seluruh dunia. Kes jangkitan COVID-19 di Malaysia direkodkan sebanyak 474,556 kes semalam dan dijangka akan meningkat jika orang ramai tidak mengamalkan SOP.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang berkaitan dengan kes pelanggaran SOP pada pautan di bawah. 

Berhimpun Dan Beraya Sakan, Neelofa Sekeluarga Didakwa Langgar SOP Sekali Lagi

Tular Video Golongan Kayangan Langgar SOP Beraya Sakan, Netizen Desak Polis Jalankan SiasatanMajalah 3 Dipuji Buat Dokumentari Isu COVID-19, Netizen Sebak Dengar Kata-Kata Jururawat Ini 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo