Artikel Terkini

Majlis Pemulihan Negara dibatalkan – Anwar

Majlis Pemulihan Negara dibatalkan – Anwar
Majlis Pemulihan Negara dibatalkan - Anwar 1

PUTRAJAYA – Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengesahkan status kedudukan Majlis Pemulihan Negara (MPN) yang ditubuhkan oleh kerajaan terdahulu dibatalkan.

Perdana Menteri berkata, keputusan itu dibuat kerana terdapat pertindihan fungsi dan jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu.

“Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra di sini tadi.

Tambah Anwar, kedudukan Pusat Governans, Integriti dan Anti-Rasuah Nasional (GIACC) juga akan diteliti untuk dibubarkan kerana ada banyak badan-badan seumpanya serta wujud pertindihan bidang kuasa.

Katanya, jika bidang tugas boleh dikendalikan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) atau Polis Diraja Malaysia (PDRM), agensi seumpamanya akan dikurangkan kerana pertindihan tugas boleh mengakibatkan kos tinggi.

“Apa yang penting pusat GIACC ini prinsipnya itu diterima, tapi tidak boleh terlalu banyak seperti mana saya lakukan dengan Ketua Setiausaha Negara (KSN), malah tugas Perdana Menteri juga malah banyak yang telah saya lepaskan supaya dipertangungjawab kepada Timbalan Perdana Menteri.

“Tapi mana boleh digabungkan, maka digabungkan,” katanya. – KOSMO! ONLINE


Majlis Pemulihan Negara dibatalkan - Anwar 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo