Berita

Mangsa banjir di Perak meningkat pagi ini

Mangsa banjir di Perak meningkat pagi ini 2

Ipoh: Mangsa banjir di Perak meningkat kepada 227 orang daripada 81 keluarga, pagi ini.

Ia berbanding 168 penduduk daripada 59 keluarga yang ditempatkan di pusat pemindahan sementara (PPS), petang semalam.

Jurucakap Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana negeri Perak berkata, setakat 8 pagi tadi, di daerah Larut, Matang dan Selama (LMS) seramai 55 orang dari Kampung Sungai Ara masih berlindung di dewan orang ramai kampung itu, manakala 34 lagi ditempatkan di Sekolah Rendah Agama Rakyat Ngah Ibrahim, Matang, selepas Kampung Sungai Rentaka dinaiki air.

“Bagi daerah Kerian, 123 orang ditempatkan di PPS di Sekolah Kebangsaan Parit Haji Aman, Bagan Serai yang dibuka 11 pagi semalam selepas rumah mereka dilanda banjir, berbanding hanya 61 mangsa berada di PPS itu petang semalam,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Mereka adalah penduduk dari Kampung Tebuk Panchur, Kampung Alor Setanggok, Kampung Tanjung Bugis serta Kampung Parit Air Itam 2 dan 3, Kampung Ban Pisang, Kampung Padang Lalang, Kampung Parit Abu Hassan Ban dan Kampung Parit Ali Kalang yang terjejas akibat banjir.

Selain itu, di daerah Hilir Perak, sebuah PPS yang dibuka di dewan Majlis Perbandaran Teluk Intan, Langkap pada malam Khamis lalu menempatkan 15 mangsa dari Kampung Belakang Kilang Kacang berbanding enam mangsa, semalam.

Mangsa banjir di PPS di Dewan Orang Ramai Kampung Sri Kinta, Lahat di sini pula, dibenarkan pulang ke rumah masing-masing dan PPS itu ditutup pada 6 petang semalam berikutan banjir di kawasan terbabit pulih.

Mangsa banjir di Perak meningkat pagi ini 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo