Infotainment

Mia Sara Bingung Ayat Selalu Diputar Belit, Netizen Suruh Cakap Melayu Je

Mia Sara Bingung Ayat Selalu Diputar Belit, Netizen Suruh Cakap Melayu Je
Mia Sara Bingung Ayat Selalu Diputar Belit, Netizen Suruh Cakap Melayu Je 1

Hangat diperkatakan mengenai isu ditegur pelakon Puteri Balqis, pelakon remaja Mia Sara ada memuat naik status di Twitter meluahkan rasa hairan kenyataannya sering disalah erti.

Menerusi status yang dimuat naik semalam, Mia Sara bertanyakan mengapa ayatnya selalu diputar belit oleh netizen.

BACA: Puteri Balqis Bengang Mia Sara Cerita Buruk Tentang Dirinya?

Status Mia itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang meminta dia bercakap atau menulis dalam bahasa Melayu agar kenyataannya tidak disalah erti.

Kata netizen lagi, perkataan bahasa Inggeris digunakan oleh Mia adakalanya ke ‘laut’ dan membuatkan orang menyalah tafsir apa yang cuba disampaikannya.

Mia Sara Bingung Ayat Selalu Diputar Belit, Netizen Suruh Cakap Melayu Je 2

“Dah boleh tweet guna bahasa Melayu kot. Semakin awak guna bahasa Inggeris, semakin ke laut kenyataan dan persoalan awak.

“Kadang-kadang orang salah tafsir apa yang awak nak sampaikan Mia, sebab itu baik awak gunakan bahasa Melayu. Guna saja bahasa Melayu dik, senang. Baru semua faham dan tiada salah faham,” tulis netizen.

Terdahulu, Mia ditegur oleh Puteri Balqis yang menganggap pelakon itu bercakap buruk tentang dirinya selepas menjawab soalan netizen mengenai kehidupan Balqis.

Mia berkata tidak semua orang dibesarkan dengan agama sejak dari kecil jadi tidak perlu menyalahkan Balqis jika dia seperti itu.


Mia Sara Bingung Ayat Selalu Diputar Belit, Netizen Suruh Cakap Melayu Je 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo