Infotainment

Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan

Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan
Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan 1

Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan

Ibu bapa adalah tunggak dalam sesebuah keluarga. Mereka juga lah insan yang melahirkan, membesar serta mendidik anak dari kecil hingga dewasa. Pengorbanan dan jasa yang dicurahkan mereka amatlah besar. Oleh itu, anak-anak seharusnya berkhidmat dan berbuat baik kepada kedua ibu bapa semampu yang boleh.

‘Sampai depan rumah, anak halau’

Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan 3

Baru-baru ini, seorang lelaki yang dikenali dengan nama Faiz Hakim ada berkongsi satu video mengenai kisah di sebalik penghuni rumah orang-orang tua. Menerusi kisah tersebut, seorang wanita warga emas dari Kelantan dikatakan mempunyai dua orang anak yang bekerja sebagai doktor dan jurutera di sebuah syarikat terkemuka.

Mak cik umur 66 tahun, asal Kelantan. Dua orang anak, doktor dan jurutera. Suami meninggal dunia. Minta mak turun nama harta semua pada nama anak-anak sampai sehelai sepinggang.

Difahamkan, wanita berusia 66 tahun itu dipercayai telah dihantar ke rumah orang tua oleh dua orang anaknya yang dikatakan terlalu sibuk bekerja dan banyak tanggungan. Lebih meruntun hati apabila ada suatu hari, wanita ini pergi ke rumah anaknya tetapi setibanya di sana, dia telah dihalau.

Pernah nak jumpa anak sahaja dengan petugas, sampai depan rumah, anak halau. Ditinggalkan mak dekat rumah orang tua waktu malam dengan alasan banyak kerja dan tanggungan hidup.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa simpati dengan nasib yang menimpa wanita ini. Bukan itu sahaja, mereka berharap agar anak-anak wanita ini dilembutkan hati dan diberikan kesedaran. Dalam kesempatan itu, mereka menasihati orang ramai supaya lebih menghargai dan menyayangi ibu bapa dan jangan sesekali mengabaikan tanggungjawab terhadap orang tersayang.

Respon netizen

Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan 4 Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan 5Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan 6Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan 7Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan 8

Sumber: Faiz Hakim

Minta Tukar Nama Harta, Ibu Dihalau 2 Anak & Dihantar Ke Rumah Orang Tua, Bagi Alasan Banyak Tanggungan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list