Infotainment

Mula Mengacara Sejak 2014, Jihan Muse Akui Tanggungjawab Sebagai Hos Bukan Mudah

Mula Mengacara Sejak 2014, Jihan Muse Akui Tanggungjawab Sebagai Hos Bukan Mudah
Mula Mengacara Sejak 2014, Jihan Muse Akui Tanggungjawab Sebagai Hos Bukan Mudah 1

Pelawak yang semakin terkenal dalam dunia pengacaraan, Jihan Muse mengakui tanggungjawab sebagai hos bukan sesuatu perkara yang remeh.

Mula Mengacara Sejak 2014, Jihan Muse Akui Tanggungjawab Sebagai Hos Bukan Mudah 2

Jihan atau nama sebenar Nuur Jihan binti Musa yang mula berjinak-jinak dengan dunia pengacaraan melalui program realiti Diari Akademi Fantasia (AF) pada 2014 itu berkata tawaran menjadi pengacara datang bersama tanggungjawab berat.

Jihan Muse

Jihan, 38, menganggap bahawa siapa pun kita, apabila menjadi hak milik masyarakat, orang akan sentiasa memerhati dan mendengar apa yang diperkatakan. Jadi, sebagai pengacara, perlu sentiasa berhati-hati dan mengawal diri serta tutur kata.

Memang kadang-kala apabila ramai-ramai, kita jadi sangat teruja untuk bercakap hingga terkeluar cerita dalam kain yang tidak sepatutnya didedahkan kepada umum.

Pengacara Gegar Vaganza itu berkata pengacara perlu sentiasa sedar diri dan menjaga ruang dalam interaksi. Mengulas tentang apa yang terjadi kepada rakan artisnya baru-baru ini, ianya memberi pengajaran kepadanya dan rakan artis lain.

Isteri kepada pelakon Ungku Hariz itu berkata kita tidak boleh menuding jari kepada mereka yang melakukan kesilapan. Ini mungkin hari mereka, esok lusa kita pula yang buat silap.

Jadi, saya tidak mahu menyalahkan sesiapa. Sebaliknya, saya cuba kawal sedaya mungkin untuk mengelak daripada mencetuskan kontroversi.

Sementara itu, Jihan turut meluahkan rasa syukur kerjaya seninya tidak terjejas sepanjang pandemik COVID-19.

‘Follow’ FacebookTwitterInstagramTelegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.


Mula Mengacara Sejak 2014, Jihan Muse Akui Tanggungjawab Sebagai Hos Bukan Mudah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo