Infotainment

Naikkan Harga Roti, Penggeluar Massimo Akan Dipanggil KPDNHEP Beri Penjelasan

Naikkan Harga Roti, Penggeluar Massimo Akan Dipanggil KPDNHEP Beri Penjelasan
Naikkan Harga Roti, Penggeluar Massimo Akan Dipanggil KPDNHEP Beri Penjelasan 1

Selepas membuat keputusan untuk menaikkan harga produk makanan, pengeluar roti Massimo akan dipanggil oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) untuk memberi penjelasan.

Menurut Timbalan Menterinya iaitu Datuk Rosol Wahid, kenaikkan harga yang dilakukan akan membebankan lagi pengguna yang ketika ini sedang berdepan dengan kesan pandemik COVID-19 serta bencana banjir terjadi baru-baru ini.

Kita akan panggil pengeluar Massimo. Kementerian nak tahu apa alasan kenaikan itu dan apa alternatifnya untuk rakyat.

Dalam pada itu, Rosol berkata semasa jenama roti popular Gardenia menaikkan harga produk mereka pada 1 Disember tahun lalu, pihaknya turut mengadakan sesi konsultasi bersama pengeluar iaitu Gardenia Bakeries.

Tambahnya lagi dalam sesi temubual bersama Berita Harian, syarikat itu menaikkan harga atas alasan peningkatan harga bahan mentah yang berada di luar kawalan mereka dan pihaknya berjanji akan mengeluarkan produk roti baharu yang dijual pada harga lama.

Sekadar info, kenaikan harga roti Massimo mula berkuatkuasa pada 1 Januari lalu, The Italian Baker menaikkan harga roti, salah satunya adalah harga roti sebuku White Sandwich 400 gram (g) yang berharga RM2.38 kepada RM2.80.

Gardenia


1 bulan lalu

Harga Barang Naik, Roti Gardenia Perkenal Harga Baru Mulai 1 Disember Ini


Naikkan Harga Roti, Penggeluar Massimo Akan Dipanggil KPDNHEP Beri Penjelasan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo