Artikel Terkini

Nak Cepat Nyah Beku Dan Mudah Digunakan, SImpan Daging Kisar Macam ni

Nak Cepat Nyah Beku Dan Mudah Digunakan, SImpan Daging Kisar Macam ni
Nak Cepat Nyah Beku Dan Mudah Digunakan, SImpan Daging Kisar Macam ni 1

Nak masak, makanan yang memerlukan abhan seperti daging dan ayam meamng ambil masa jika bahan tersebut belum di nyahbeku terlebih dahulu. Tapi, segalanya tak mustahil. Sebelum ni, Impiana pernah kongsikan cara menyimpan ketulan ayam untuk mudah disimpan, diambil mengikut keperluan dan cepat dinyahbeku. Kali ni, Yatie Eimra berkongsi cara mudah dan cepat untuk nyahbeku daging kisar.

Daging kisar camni, biasanya saya guna sebagai rencah je dalam masakan sayur, dan lain-lain. Korang pernah tak alami masalah nak guna sikit je, tapi terpakse defrost semua sekali. Bukan setakat amek masa nak defrost, tapi bila kerap defrost & freeze semula ni buatkan daging kisar cepat rosak & galakkan pembiakkan bakteria gak.

Sebelum ni, lepas beli saya simpan dalam freezer jap sampai separa beku, lepas tu potong kiub. Tapi masalahnya, bila terlupa dah beku terus

Sekarang ni lepas beli, saya terus masukkan daging kisar dalam ice tray macam ni. Kat rumah ni, memang ada bermacam² jenis ice tray untuk fungsi yang berbeza-berbeza. Ada yang khas untuk ais, untuk daging kisar, untuk puri buah² bayi, lom lagi broth bagai
Ice tray jenis ni takde penutup, jadi saya balut dengan cling wrap dulu supaya daging tak kena udara sejuk secara direct & jadik kering. Bila dah beku nanti, pindahkan je masuk bekas. Bila nak guna, ambil je ikut kuantiti yang nak guna

Nak Cepat Nyah Beku Dan Mudah Digunakan, SImpan Daging Kisar Macam ni 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list